На Полтавщині затримали 23-річного торговця людьми

25.12.2016, 09:24 Переглядів: 5 054

На Полтавщині затримали 23-річного торговця людьми

Мешканець Полтавщини обіцяв вигідну роботу, а на справді продавав для виконання важкої фізичної роботи

На Полтавщині затримали 23-річного работоргівця. Як повідомляє прес-слуба поліції мешканець Полтавщини займався вербуванням, перевезенням та передачею громадян для подальшої трудової експлуатації у сфері сільського господарства до сусідньої країни.

 

- У ході документування злочинної діяльності поліцією з’ясовано, що 23-річний житель Чутівського району займається вербуванням мешканців області для начебто вигідної роботи в сусідній країні. Насправді ж, продавали їх для виконання тяжких фізичних робіт та зайняття жебрацтвом. Потерпілі вказують, що у них повідбирали всі документи та обмежували свободу пересування. Умови проживання у бараках не відповідали санітарним умовам. Працювали понаднормово, за невиконання трудового плану – не давали їсти. Грошових коштів за працю громадяни не отримували, - зазначив Олег Бех, начальник Полтавської обласної поліції.

 

Правоохоронці затримали 23-річного чоловіка при спробі перетину кордону. Автомобілем «Деу-Сенс» він намагався вивезти за кордон трьох громадян України з метою їх подальшої трудової експлуатації.

 

На Полтавщині затримали 23-річного торговця людьми

 

Під час проведення обшуків поліцією виявлено та вилучено мобільні телефони, сім-картки українських та закордонних операторів, платіжні картки, закордонні паспорти та предмет, схожий на пістолет типу револьвер.

 

Триває досудове розслідування за ч.1 ст. 149 Кримінального кодексу України (Торгівля людьми або здійснення іншої незаконної угоди, об'єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Прес-служба ГУ НП в Полтавській області
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх