Кременчуцьким водіям слід боятися обіду середи та п’ятниці

30.01.2012, 08:15 Переглядів: 5 511

Кременчуцьким водіям слід боятися обіду середи та п’ятниці

ДАІ Кременчука повідомляє, у які дні та час доби у 2011 році був пік аварійності, та вказує, де зараз краще не їздити через майже відсутній асфальт

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка написав Прем’єр-міністру Миколі Азарову скаргу, в якій зазначив, що в Полтавській області органи влади не забезпечують достатню профілактику ДТП і не проводять заходи по вдосконаленню дорожнього руху. Про це 20 січня на селекторній нараді заявив віце-губернатор Борис Галушко. Він також додав, що з початку 2012 року дуже помітно зросла кількість ДТП саме в Кременчуці. І дійсно, згідно з даними статистики, за першу декаду січня в місті зареєстровано 6 аварій, в яких постраждали люди, проти однієї за цей же період 2011 року. В ДТП травмувалися 6 осіб, тоді як торік – жодна. Враховуючи ці данні, «ТелеграфЪ» вирішив проаналізувати стан безпеки дорожнього руху в місті за 2011 рік і дізнатися про шляхи його покращення.


Куди на авто краще не потикатися, бо там бездоріжжя


На даний час у інспекторів ДАІ викликає занепокоєння стан покриття автодороги «Кременчук-Манжелія», яка проходить містом по вул. Некрасова (Велика Кохнівка). На ділянці у 200 метрів від житлового будинку №15 до повороту дороги вздовж аеродрому льотного коледжу повністю зруйнований асфальт.


– Рух транспорту там фактично не можливий. А ця автодорога має значну інтенсивність руху автотранспорту і є основною магістраллю для вантажівок до «Укртатнафти» та інших підприємств північного промвузла. По ній їздять автівки, які перевозять небезпечний вантаж – бензин, дизпаливо, пропан та інше. Поганий стан дорожнього покриття може призвести до розгерметизації цистерн та виникнення надзвичайної ситуації. Ми неодноразово направляли приписи до облавтодору з вимогою привести дорогу у відповідність до норм безпеки дорожнього руху, але вони посилаються на відсутність фінансування і не виконують всі роботи в повній мірі, – каже Олександр Марченко.


Він також зазначає, що на деяких вулицях міста у незадовільному стані знаходяться узбіччя. Це стосується Набережної Лейтенанта Дніпрова, вулиці Сербіченка, Б.Хмельницького – там узбіччя мають нерівності, просадки та деформації. Відсутність тротуарів або їх незадовільний стан загрожує безпеці пішоходів. Мова йде про вулицю Котлова на ділянці від межі міста до перехрестя з вул. Кіровоградською, а також вулиці Петровського, Харківська та Чкалова.


Також в ДАІ зазначають, що не можливий пішохідний рух по узбіччю через дикорослі кущі та дерева на вулиці Б. Хмельницького та в окремих місцях Набережної Лейтенанта Дніпрова.
Загалом ДАІ за незадовільне утримання вулиць у 2011 році притягнула до адмінвідповідальності 25 посадовців комунальних служб та залізниці. На усунення недоліків вулиць та залізничних переїздів вручили 115 приписів та вимог, виявили 39 фактів самовільного встановлення рекламних конструкцій.


Як розвантажити центр міста


У зв’язку з тим, що у Кременчуці значно зросла кількість автівок, час від часу з'являються затори на вулицях Першотравневій, Пролетарській, Шевченка, Жовтневій та Леніна. Для розвантаження доріг ДАІ пропонує збільшити габаритну висоту залізничного шляхопроводу на вул. Шевченка з 3,7 метра до 4 метрів, що дасть можливість відвести рух вантажівок з вул. Першотравневої на Перший Занасип. На даний час ці машини, у тому числі й транзитні, рухаються на Крюківський міст по Першотравневій та Пролетарській.
Крім того, ДАІ пропонує провести розширення вулиці Пролетарської на одну смугу від будинку №9 до перехрестя з вулицею Першотравневою. Це дасть змогу організувати рух в сторону мосту з двох смуг та зрівняти ширину вулиці Пролетарської до і після перехрестя.


Загальна картина


Протяжність вулично-шляхової мережі міста становить 305 км, із них 185 км – з асфальтобетонним покриттям. На вулицях Кременчука працює 48 світлофорів, встановлено 3486 дорожніх знаків. Поблизу дитсадків та шкіл є 15 «лежачих поліцейських».


У 2011 році комунальники капітально відремонтували ділянку вул. 60-річчя Жовтня. Розпочали і частково зробили ремонт пр. 50-річчя Жовтня та вул. Шевченка, виконали ямковий ремонт вулиць на 3,3 млн грн. Встановили світлофори на перехресті вул. Воїнів-Інтернаціоналістів та пр. 50-річчя Жовтня, ще на трьох перехрестях – відремонтували. За минулий рік поставили 54 нових дорожніх знаків та відновили 193.


Це сприяло зниженню кількості ДТП, зареєстрованих інспекторами ДАІ у 2011 році. Так, торік сталося 95 аварій з потерпілими, 100 – у 2010 році. А загалом трапилося 879 аварій, 974 – у 2010 році. Але в 2011 році зросла кількість потерпілих та загиблих у ДТП. Минулого року під час аварій загинули 15 осіб, у 2010 році – 9; травмовано 118 осіб, у 2010 році – 111.
Протягом 2011 року інспектори ДАІ Кременчука виявили 13404 порушника правил дорожнього руху, з яких 689 сіли за кермо власного автомобіля напідпитку, 1967 – перевищили швидкість.

 

Години пік для ДТП: з 12 до 13  та з 16 до 18


Якщо проаналізувати аварійність за добу, то в Кременчуці минулого року найбільше аварій реєстрували з 12 до 13 години.


– У цей час трапилося 77 ДТП. Далі: 75 аварій з 16 до 17 години та 71 – з 17 до 18 години, – каже пан Марченко.


Цікаво, що і у 2010 році найбільшу кількість ДТП реєстрували з 12 до 13, а потім з 16 до 17. Якщо проаналізувати статистику аварій, то у минулому році найбільше ДТП з потерпілими також сталося з 16 до 17 години.


Найменше аварій, зареєстрованих інспекторами ДАІ в 2011 році, трапилося з 2 до 3 ночі.

 

Через темряву на вулицях також трапляються ДТП


В ДАІ зазначають, що в Кременчуці не в повній мірі вирішено питання освітлення вулиць, а 18% аварій з потерпілими сталося саме в темний час доби. Особливе занепокоєння у ДАІ викликає  вул.Московська на ділянці від вул. 60-річчя Жовтня до вул. Чкалова, а також вулиці Залізнична та Кірова. Там інтенсивний рух автомобілів, але відсутнє освітлення.

 

ПО ТЕМЕ:

 

 

Места концентрации ДТП в Кременчуге (КАРТА)

 

ГАИ просит мэрию установить светофоры на 7 перекрестках (КАРТА)

Автор: bulashev
Теги: дороги ДТП
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

Дороги & Дурні:

Проект тижневика «Кременчуцький ТелеграфЪ», який покликаний підняти громадськість для вирішення нагальних дорожніх проблем (світлофори, знаки, розмітка, ремонт доріг, освітлення, конфліктні ситуації з поліцією та іншими службами) і, природньо, разом будемо «сварити» порушників ПДР.

Чекаємо ваших фото- і відеотрофеїв, відгуків, пропозицій, питань.

E-mail: telegraf.in.ua@gmail.com
Телефон: (068) 640-44-48
Facebook: facebook.com/telegraf.in.ua.kremenchug/

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх