"Ми вірили у другий термін Януковича", - вболівальник донецького "Шахтаря"

18.02.2016, 15:00 Переглядів: 4 633

"Ми вірили у другий термін Януковича", - вболівальник донецького "Шахтаря"

Вболівальник футбольного клубу “Шахтар” захищає українські землі, щоб з часом повернутися на рідний стадіон

Олексій - вболівальник футбольного клубу “Шахтар” з 30-річним стажем. Після того, як на його землю прийшла війна, вирішив піти добровольцем. Про це 12 лютого кременчуцьким журналістам на лінії вогню у Пісках (Донецька область) розповів мешканець Селидове.

 

За “Шахтар” Олексій вболіває з 1985 року, коли вперше прийшов на стадіон. Згодом працював у структурі клубу. За підтримки "Шахтаря" у Селидове, яке знаходиться за 44 км від Донецька, відкрив фан-магазин з продажу футбольної продукції.

 

- Переломним моментом стало, коли побачив, що відбулося на Інститутській вулиці у Києві (18-20 лютого 2014 року розстрілювали учасників Революції гідності - ред.). Так з людьми поступати не можна. Повинен бути закон і порядок, - розповів про мотивацію Олексій, - Зараз багато земляків перебувають по ту сторону війни. Звичайно, ми спілкуємося, але наші розмови закінчуються на темі про владу. Наша влада їх лякає. А що ви хочете, якщо ми вірили у другий прихід Януковича (другий термін Віктора Януковича на посту Президента України - ред.).

 

Багато серед нас хлопців культурно не підтримують ідею, але я думаю, що необхідно вміти прощати. Ми зараз у тупиковій ситуації. Необхідно шукати якесь рішення, щоб один одному пробачити.

 

Олексій розповів, що навіть перебуваючи під обстрілами встигає слідкувати за улюбленою командою:

 

- Інформація надходить з деяким запізненням, але я в курсі, що команда перебувала на зборах в Іспанії, а зараз готується до матчу у Лізі Європи з німецьким “Шальке”.  Зараз жартома називаємо клуб “Шахтар” Львів. Коли дізнався, що «Шахтар» базуватиметься саме там, то перед тим як мобілізуватися побував у Львові. У Львові хороші люди та стадіон. Нам донеччанам є чого повчитися у львів’ян. Багато жителів Донбасу зашугані словом “бандерівці”. Коли почалася війна, і мене почали називати “бандерівцем”. Для мене Степан Бандера - Герой.

 

У Пісках на позиції прапор донецької футбольної команди майорить разом з червоно-чорним стягом.

 

- Помаранчево-чорний прапор, я привіз з кімнати-музею “Шахтаря” з Селидове, - поділився Олексій. - А червоно-чорний передали волонтери з Тернополя.

 

"Ми вірили у другий термін Януковича", - вболівальник донецького "Шахтаря" 

 

Протягом двох років стадіон “Донбас-Арена” став центром надання гуманітарної допомоги мирним мешканцям. З початком бойових дій футбольний клуб “Шахтар” був вимушений покинути стадіон “Донбас-Арену”. Стадіон і донецькі вболівальники розділені війною та тисячею кілометрів. Донецька команда, граючи у Львові, присвячує свої перемоги донеччанам і усім вболівальникам клубу. Сотні людей вірять, що команда повернеться на рідні трибуни. Серед них і Олексій, який воює в Пісках за українську армію.

 

P.S. Сьогодні, 18 лютого о 22.05 на стадії 1/16 Ліги Європи “Шахтар ” зіграє з німецьким “Шальке”. Пряма трансляція на телеканалі “Україна” та “Футбол 1”.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Тарас Деркач, Альона Душенко
Теги: футбол
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ФРОНТОВІ ІСТОРІЇ КРЕМЕНЧУЖАН:

У цьому сюжеті «Кременчуцький ТелеграфЪ» зібрав інтерв'ю з кременчуцькими бійцями і волонтерами, які своїми очима бачили жахи подій на Сході. Це розповіді про війну, на якій гинули наші захисники, щоб не допустити просування агресора.

Низький уклін всім бійцям. Слава героям! Герої не вмирають!

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх