Кременчук святкує 120-річчя кіно у кіноклубі "Березіль"

28.12.2015, 12:10 Переглядів: 2 386

Кременчук святкує 120-річчя кіно у кіноклубі "Березіль"

Одному з найбільш популярних мистецтв двадцятого сторіччя - всюдисущому кінематографу -  сьогодні виповнюється 120 років. Кременчук відзначить цю подію зборами міського кіноклубу "Березіль"

Кременчук святкує 120-річчя кіно у кіноклубі "Березіль"

 

Сьогодні, 28 грудня 2015 року, виповнюється 120 років світовому кіно. З цієї нагоди у Кременчуці о 16.00 в актовій залі Кременчуцького міського центру позашкільної освіти за адресою вул. Чапаєва, 69-А відбудеться засідання кіноклубу «Березіль».

 

Протягом вечора глядачі ознайомляться з історією народження світового кінематографу, матимуть нагоду переглянути перші кращі кінофільми. Саме ці стрічки свого часу дали бурхливий старт розвитку світового кіно.

 

- В першому блоці програми ми продемонструємо фільми винахідників кіно - братів Люм'єр. Саме вони, так би мовити, довершили винайдений до того Томасом Едісоном кіноапарат, який вчений не демонстрував нікому, окрім близьких друзів. Брати ж Люм'єр провели перший публічний кінопоказ 10-ти короткометражних двохвилинних стрічок власного авторства. Вхід на показ коштував 1 франк. Брати виручили всього 33 франки. Це сталось як раз 28 грудня 1895 року, на бульварі Капуцинок у Парижі, рівно 120 років тому. Отже, першим блоком сьогоднішнього Дня народження кіно буде показ кількох фільмів його родоначальників, - поділився планами директор Міського центру позашкільної освіти Костянтин Андрійович Холодняк.

 

Попри фільми французьких "батьків" кінематографу - "Прибуття потяга", "Годування дитини", "Политий поливальник" - на вечорі продемонструють документальні кадри із зображенням перших фотоапаратів та камер, а також "прокрутять" німі фільми за участі всесвітньо відомих коміків Гарольда Лойда, Бастона Кіттона та Чарлі Чапліна. Далі в програмі - кіно-розповідь про історію українського кіно та його метрів - першого українського оператора Данила Сахненка, всесвітньо відомого режисера Олександра Довженка та талановитого режисера і сценариста Івана Кавалеридзе. 

 

До участі у заході запрошуються учні, студенти та всі бажаючі.

Вхід вільний.

Довідки за телефоном: 2-25-76.

 

"Прибуття потяга"

 

 

"Годування дитини"

 

 

"Политий поливальник"

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх