Кременчуцькі розумники та розумниці

1.06.2015, 09:00 Переглядів: 4 924

Кременчуцькі розумники  та розумниці

Сучасний смарт-клас від Samsung, участь у міжнародній олімпіаді з інформатики, навчання у США, 200 балів із ЗНО з української, робота у Google та Facebook. Усе це – досягнення учнів Кременчуцького педколеджу та ліцею «Політ».

20 травня у Кременчуцькому педагогічному коледжі ім. А.С.Макаренка вшановували кращих учнів та вчителів. Для них улаштували майже голівудську церемонію, вручаючи за здобуті перемоги золоті статуетки-зірки.

 

– Брати участь у змаганнях, конкурсах, олімпіадах – це вже потреба наших учнів та викладачів, – зазначив директор навчального закладу Іван Гальченко. – Цього року 80 учнів ліцею стали не лише учасниками, але й переможцями обласних, всеукраїнських змагань. Це означає, що велика кількість наших студентів та учнів дбають не лише про свої знання, але й про те, як захистити честь ліцею, коледжу, області, України.

 

Цього року у закладі 17 переможців обласних, всеукраїнських олімпіад та конкурсів. Кожен із них отримав свою золоту зірку в номінації «Золотий олімп».

 

Кращі учні отримували отакі золоті зірки

 

– Це, мабуть, найкращий заклад, який готує вчителів на Полтавщині і, можливо, навіть далеко за межами нашого краю, – зазначив Петро Ворона, голова обласної ради, який приїхав на церемонію нагородження учнів та студентів. – Ви вмієте працювати, вмієте досягати успіхів. Єдине, що я можу побажати вам, і всім нам – миру, аби ми могли сповна розкрити свої здібності.

 

Смарт-клас для коледжу

 

Одна з номінацій, у яких нагороджували учнів – «Сила у єдності». Зокрема, у ній вітали тих, хто виборов для свого навчального закладу сучасне обладнання від Samsung, посівши перше місце у конкурсі «Назустріч знанням». Претендентів було 1534, але лише шість із них отримали смарт-класи, обладнані останніми технічними новинками. Сучасний клас вже з’явився в одній із аудиторій коледжу.

 

Українські школярі навчаються за кременчуцькими підручниками

 

«Флагман-освіти» – так називалася номінація, у якій нагороджували викладачів коледжу за їх здобутки. Серед них, зокрема, авторський колектив, який розробив підручники з інформатики, за якими навчаються українські школярі:


– З нашим викладачем, Тетяною Лисенко, ми підготували посібники з інформатики, які видані за кошти Міністерства освіти і науки, – розповідає заступник директора з навчальної роботи Віктор Шакотько. – Це підручники для 9, 10, 11, 5 та 6 класів. А нещодавно відбувся конкурс підручників для 7 класів, який ми також виграли. Кожна школа мала можливість обрати варіант, який вона вважає найкращим. Наш підручник набрав найбільшу кількість голосів. За нами – колеги з Києва. Підручники будуть видані за кошти Міносвіти. Загалом, уже видано понад мільйон примірників підручників, написаних нашим авторським колективом.

 

200 балів із ЗНО з української


Цього року ЗНО з української мови та літератури складали 275 тисяч учнів. Із них 2715 – з Кременчука та району. І лише три з них здобули найвищу оцінку – омріяні 200 балів. Серед них і Тетяна Шмигаль, претендентка на золоту медаль ліцею «Політ». До речі, вона досконало володіє не лише українською мовою, але й добре знається на англійській. Адже Тетяна – володарка престижного міжнародного сертифікату, що засвідчує високий рівень володіння іноземною мовою.


– Моя перемога може здаватися нездійсненною мрією, але за всі роки навчання я засвоїла один урок, – каже Тетяна. – Ти можеш отримати те, про що мрієш, лише коли справді цього захочеш. Постав свої мрії на рівні зі своїми цілями і тоді для тебе відкриється безліч шляхів.

 

Роман (ліворуч) та Марк поїдуть на Міжнародну олімпіаду з інформатики, а Тетяна отримала 200 балів на ЗНО з української

 

Учасники міжнародної олімпіади з інформатики


Двоє випускників обласного ліцею «Політ» при педагогічному коледжі незабаром поїдуть до Казахстану. Вони представлятимуть Україну на міжнародних змаганнях з інформатики. Раніше Роман Качур та Марк Міхно вибороли перше місце у всеукраїнській олімпіаді з інформатики та були нагороджені президентською стипендією. А тепер Марк став ще й переможцем у номінації «Гордість коледжу».


– Я переміг у всеукраїнській олімпіаді з інформатики та пройшов на міжнародну. 28 червня ми їдемо до Казахстану представляти Україну. Також я посів перше місце на обласній олімпіаді з математики, але не поїхав на всеукраїнську, бо вирішив займатись програмуванням. Також у мене 3-е місце на олімпіаді з фізики. Програмуванням я займаюсь два роки, почав, щойно прийшов до ліцею. Зараз, коли є вільний час, я програмую. У майбутньому планую стати програмістом.

 

До речі, випускники ліцею, який працює вже понад 17 років, часто стають IT-спеціалістами. Викладачі кажуть, що дехто з їхніх колишніх учнів працює за кордоном, у відомих корпораціях, таких як Google та Facebook.

 

На навчання – до США


Наталія Галушко за програмою обміну майбутніх лідерів Flex майже рік навчатиметься у Сполучених Штатах Америки. Дівчина вдало пройшла всі етапи відбору.


– Я буду там 10 місяців, навчатимусь у старшій школі. Це можна порівняти з нашим 11-м класом, – поділилась вона.


Наталія житиме в американській родині, однак де саме, дівчина ще не знає. До речі, вона вже п’ята учениця педколеджу, яка їде на навчання до США.

 

Гордість коледжу
Таку нагороду цьогоріч здобули двоє учнів Марк Міхно та Юлія Бабич. Юлія  – переможниця конкурсу «Студент року-2014» (серед закладів I-II рівня акредитації). Довгий час вона була ведучою всіх урочистих заходів свого коледжу.


– Коледж став для мене місцем, де я отримала крила. І дуже шкода, що на цій сцені я, мабуть, востаннє. Хочу побажати усім успіхів і натхнення – у цих стінах для цього створені всі умови.


До речі, переможці у цій номінації – Юлія та Марк, отримали цінні подарунки – планшети.

Автор: yaremko
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх