Скільки отримують військовослужбовці

28.12.2015, 13:54 Переглядів: 13 471

Скільки отримують військовослужбовці

З наступного року обіцяють збільшення заробітної плати удвічі

У Кременчуцькому об'єднаному військовому комісаріаті військовослужбовці 5-ї батальйонно-тактичної групи “Кремінь” розповіли, скільки вони отримують в зоні АТО.

 

«Начальник Генштабу Збройних Сил України називає цифру в 7 тис. грн. для солдата у мирній зоні, що приблизно збігається з рівнем зарплат в новій Національній поліції. Відповідне рішення Кабміну очікується після затвердження Державного бюджету України на 2016 рік. Для цього у проекті держбюджету закладено необхідні кошти. Сьогодні солдати нашої військової частини нагодовані й вдягнені. Зарплата виплачується повністю і вчасно», - розповів майор Віктор Крук.

 

Він зазначив, що розмір грошового забезпечення військовослужбовців складається з основних видів:

- посадових окладів

- окладів за військові звання

- декілька додаткових видів надбавок

- винагороди та премії

 

Саме ці додаткові види грошового забезпечення складають більшу частку того, що військовослужбовець отримує від держави.

 

Надбавки до грошового забезпечення військовослужбовців бувають загальні, для всіх: за вислуги років та за виконання особливо важливих завдань.

 

Окремим категоріям військовослужбовців можуть виплачуватися спеціальні надбавки: за особливі умови служби, за кваліфікацію, за роботу з таємними документами, за класність, за роботу з особовим складом, за бойове чергування, за тривалу безперервну військову службу (одноразові), за стрибки з парашутом.

 

Крім того, для всіх військовослужбовців передбачена щомісячна премія і щомісячна додаткова грошова винагорода, а для учасників АТО – окрема винагорода.

 

Зазначимо, військовослужбовці не платять податок на доходи фізичних осіб та військовий збір. Тобто, майже все, що їм нараховується, вони отримують «на руки», за винятком соціального внеску до Пенсійного фонду, який утримується з їхнього грошового забезпечення у розмірі 2,6%.

 

РОЗМІРИ ВИПЛАТ

 

Посадові оклади (ПО) для військовослужбовців-контрактників рядового та сержантського складу залежать від тарифного розряду і починаються з 450 грн для рядового до 800 грн для старшого прапорщика.

Посадові оклади для офіцерського складу починаються від 750-850 грн для командира взводу до 1200 грн для командира бригади. Розмір посадових окладів визначається у штатних розписах військових частин.

 

Оклади за військовим званням (ОВЗ) починаються від 30 грн для рядового до 65 грн для старшого прапорщика, і від 110 грн для лейтенанта до 135 грн для полковника.

 

Надбавка за вислугу років (НВР) вираховується у відсотках до суми окладів за військове звання та посадових окладів. За вислугу до 2-х років виплачують 5% надбавки, до 5 років – 10%, до 10 років – 20%, до 15 років – 25%, до 20 років – 30%, до 25 років – 35%, і за більшу вислугу – 40%.

 

Надбавка за виконання особливо важливих завдань (НВОВЗ) виплачується всім військовослужбовцям у розмірі 50% від суми посадових окладів, окладів за військове звання та надбавки за вислугу років, а тим військовослужбовцям, які залучаються до проведення антитерористичних заходів – у розмірі 100% від цієї суми.

 

Надбавка за особливі умови служби виплачується екіпажам бронетехніки, наземним авіаспеціалістам у розмірі 15% від посадових окладів. Для військовослужбовців ВДВ виплачується тільки при умові виконання програми стрибків з парашутом - 25%.

 

Надбавки за кваліфікацію військовослужбовці отримують у розмірі: майстер – 11%, 1-го класу – 8%, 2-го класу – 5% від посадового окладу.

 

Надбавка за роботу з таємними документами виплачується в залежності від допуску до категорії таємних документів в розмірі від 10% до 20% посадових окладів.

 

Щомісячна премія військовослужбовцям офіцерського складу виплачується в розмірі до 90%, а військовослужбовцям з числа солдат, сержантів – до 125% від посадових окладів.

 

Щомісячна додаткова грошова винагорода визначена у розмірі 100% грошового забезпечення (ПО + ОВЗ + НВР + НЗОВЗ + премія) для льотного складу, наземних авіаспеціалістів, ВДВ (5-та БТГр у складі ВДВ), спецназу, ВМС, та у розмірі 60% грошового забезпечення для всіх інших військовослужбовців.

 

Винагорода учасникам АТО виплачується у розмірі 100% від місячного грошового забезпечення (але не менше 3000 грн) у розрахунку за повний місяць (нараховується пропорційно дням безпосередньої участі в АТО).

 

ПРИКЛАД РОЗРАХУНКУ ГРОШОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

командира відділення, молодшого сержанта, 3 роки вислуги, служба в ВДВ в зоні АТО (нагадаю, що місце постійної дислокації 5-ої БТГр - в зоні АТО в м.Миколаївка)

 

Посадовий оклад – 605 грн

Оклад за військовим званням – 40 грн

Надбавка за вислугою років (10% від ПО + ОВЗ): (605 + 40) х 10% = 64,5 грн

Надбавка за виконання особливо важливих завдань: (605 + 40 + 64,5) х 100% = 709,5 грн

Премія: 605 грн х 125% = 756,25 грн

Щомісячна додаткова грошова винагорода: (605 + 40 + 64,5 + 709,5 + 756,25) х 100% = 2175,25 грн

Всього нараховано: 4350,50 грн (605 + 40 + 64,5 + 709,70 + 756,25 + 2175,25)

До цієї суми додається винагорода учасникам АТО – за умови перебування в зоні АТО повний місяць це ще 4350,50 грн., тобто ЗАГАЛЬНА СУММА - 8701 грн

Відрахування в Пенсійний фонд - єдиний соціальний внесок (2,6% від нарахованої суми) = 226,2 грн

 

ДО ВИДАЧІ НА РУКИ: 8474,80 грн (це без врахування надбавка за особливі умови служби (стрибки з парашутом), секретності та інших, які виплачуються не всім)

 

25 грудня міністр оборони України Степан Полторак зазначив, що з січня 2016 року буде збільшена зарплата військовим. Про це міністр заявив на підсумковому засіданні Ради реформ.

 

"Був прийнятий бюджет оборонного відомства, він збільшений, порівняно з минулим роком. Підвищення заробітної плати дасть нам можливість більш ретельно підходити до відбору тих людей, які бажають проходити службу. Заробітна плата, вона збільшиться не на відсотки, а як мінімум удвічі, що отримує сьогодні офіцер-контрактник і я переконаний, що мотивація для того, щоб приходити до військ, що буде значно підвищена", - сказав міністр.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх