Парк на Молодіжному хочуть «покращити» на 36 мільйонів

24.02.2013, 08:14 Переглядів: 6 787

Парк на Молодіжному хочуть «покращити» на 36 мільйонів
Реконструкція парку Воїнів-Інтернаціоналістів під регіональний ландшафтний парк «Кагамлицький» затягнеться на три-чотири роки

Парк на Молодіжному хочуть «покращити» на 36 мільйонів  

Григорій Брижаха каже, що в Україні вони вперше об’єднали в одному проекті парк відпочинку, ландшафтну та заповідну зони


Реконструкція парку Воїнів-Інтернаціоналістів під регіональний ландшафтний парк «Кагамлицький» затягнеться на три-чотири роки. Там планують зробити зону стаціонарного відпочинку з кафе, спортмайданчиками та атракціонами, зону регульованого відпочинку з пірсом для водних розваг та «стежкою розвідника» і заповідну зону.

 

Міська влада погодила проект облаштування регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький». До його складу увійдуть парк Воїнів-Інтернаціоналістів, територія навколо річки Сухий Кагамлик та страшенно захаращена територія неподалік колісного заводу. Загальна площа – 28 га.

 

– Ми вже погодили проект у місті, передаємо його на експертизу до «Укрінвестпроекту». Фінансуватимуться роботи за рахунок держави, а не за кошти Кременчука. Це вперше в Україні об’єднані в одному проекті парк відпочинку, ландшафтна та заповідна зони, тому він викликав інтерес Мінекології. На облаштування потрібно 36 мільйонів. Зараз маємо мільйон на проектування та першочергові заходи, – каже заступник голови Автозаводського райвиконкому Григорій Брижаха.

 

За його словами, регіональний парк буде поділений на три зони.

 

Перша зона – стаціонарного відпочинку. До неї увійде парк Воїнів-Інтернаціоналістів (площа – 9,4 га). Там встановлять атракціони, облаштують спортивний майданчик, дитяче кафе «Фортеця». Його збудують поруч з ігровим майданчиком, який минулого року відкрив нардеп Жеваго. Окремо будуть встановлені флагштоки, біля пам'ятника афганцям, та з'явиться алея, присвячена воїнам, які брали участь у бойових діях в інших країнах – їх назви будуть написані на стелі із зазначенням дати проведення військових операцій, каже голова громадської організації «Об'єднання ветеранів війни та військових конфліктів «Бойове братство» Олег Фещенко.

 

У першій зоні також має з’явитися господарчий двір. У парк додатково проведуть електрику, воду та каналізацію. Трохи збоку, на майданчику перед входом, встановлять постамент з БТР. Цікаво, що в проекті не передбачено кафе біля річки Сухий Кагамлик, яке зараз розташоване поблизу пляжу. На його місці планують зробити дитячий майданчик. Сам парк обнесуть парканом, але вхід буде вільним. Заплановане і облаштування пляжу.

 

Друга зона – регульованого відпочинку. Це територія навколо річки Сухий Кагамлик. Її площа – 11,55 га. На водоймі планують облаштувати пірс з водними атракціонами, зону рибальства, місця для лебединих хатинок, колодязь забору води для поливу та гідроспоруду з мостом для транспорту. Гідроспоруда регулюватиме рівень води в річці. Навколо неї збираються прокласти «стежку розвідника».

 

– Уздовж Кагамлика хочемо заасфальтувати доріжку, щоб люди могли гуляти, бігати, а не ходили болотом. Якщо вистачить бажання та енергії, зробимо «стежку розвідника» – на зразок смуги перешкод. Це може бути лабіринт, стінка, яку треба подолати, – розповідає Олег Фещенко.

 

Третя зона – заповідна (ближче до кварталу 304). Її площа – 6,15 га. Зараз це хащі та поля. Там висадять рідкісні види дерев та кущів.

 

– Цього року реально можна провести електрику, воду. Атракціони та водний пірс з'являться вже наступного року. Якщо до того мільйона, що вже є за підсумками півріччя чи дев’яти місяців, нам додадуть ще щось – тоді зробимо більше. Загалом, думаю, на створення парку піде три-чотири роки, – підсумував пан Брижаха.

 

"Кременчуцький ТелеграфЪ", №8 від 21 лютого

Автор: bulashev
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх