Кубок Надії: У дитячій кінно-спортивній школі «Фаворит» пройшли змагання на Кубок Надії

7.07.2011, 12:15 Переглядів: 4 143
Надія – це Надія Колесник. Вона створила перший і єдиний в Кременчуці та області Центр реабілітації дітей-інвалідів.

Надія – це Надія Колесник (на фото). Вона створила перший і єдиний в Кременчуці та області Центр реабілітації дітей-інвалідів. Позаминулого року навіть встигла відремонтувати та відкрити відділення фізичної реабілітації дітей – щоб їхні мами не возили малюків до Дніпропетровська та Києва, а могли отримувати допомогу тут, у своєму місті. А потім Надія померла – раптово і жорстоко. Її друзі вважають, що це сталося через лікарську помилку.

Керівництво Кременчуцької дитячої кінно-спортивної школи «Фаворит» започаткувало щорічний турнір на Кубок пам’яті Надії Колесник. Дитячій Центр реабілітації та дитяча кінно-спортивна школа дружили – тому й виникла ідея турніру. Шкільні тренери проводили (і  проводять) для маленьких пацієнтів Центру реабілітації уроки з іпотерапії – лікувальна терапія, коли дитина з обмеженими фізичними можливостями їздить верхи та спілкується з конем. Домоглася дозволу на проведення іпотерапії в Центрі теж Надія Колесник.

Турнір пам’яті Надії пройшов у суботу, 2 липня. Це був єдиний теплий та сонячний день тижня. Подивитися, як змагаються кіннотники, приїхали маленькі пацієнти Центру реабілітації, їхні батьки та вихователі. Переможцем турніру став Ілля Пташний. Після змагань глядачі побачили показовий урок з іпотерапії.

Це – Артем та його улюблена кобила Паравела.

Артем та його тренер Юлія Левіна показують глядачам вправи з іпотерапії. Колись Артем відвідував Центр реабілітації. Сьогодні його хобі – їзда верхи. Три роки поспіль тато возить Артема до кінно-спортивної школи на заняття з іпотерапії. Школа на Молодіжному, у погану погоду хлопця доводиться переносити на руках, та все це не зупиняє батьків Артема. Бо хлопець страшенно любить їздити верхи, любить коней і зовсім їх не боїться. Втім, Артем не боїться нікого – про це «Телеграфу» розповіла його мама Яна. До речі, крім іпотерапії, Артем ще їздить і на дельфінотерапію до Партеніту. І це йому теж дуже подобається.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх