«Щоб громада була громадою – вона має кусатися», - керівник ІПО Олександр Солонтай

8.06.2017, 10:30 Переглядів: 2 346

«Щоб громада була громадою – вона має кусатися», - керівник ІПО Олександр Солонтай

Керівник програми практичної політики Інституту політичної освіти зустрівся з кременчужанами

Експерт Інституту політичної освіти Олександр Солонтай розповів кременчужанам про необхідність реформи децентралізації. Зустріч відбулася за підтримки ГО «Кременчуцький антикорупційний центр» в рамках циклу зустрічей з експертами в сфері місцевого самоврядування, антикорупційної діяльності та реформ в Україні.


За словами Олександра Солонтая децентралізація може вивести Україну з економічної та політичної кризи. Однак, зміни йдуть повільно через не бажання влади прощатися з бюджетними потоками. Крім великих грошових потоків, з децентралізацією на місцях збільшилася боротьба за владу та зросли корупційні ризики.


- Члени громади повинні бути зацікавленими у розвитку власного міста. Адже, активна громада запорука економічного розвитку. Щоб громада була громадою вона повинна кусатися. Наприклад, якщо у вас є діти, ви повинні об'єднуватися у батьківські комітети, які зможуть не лише королювати фінансові потоки в навчальних закладах, а й використання бюджетних коштів.


Він також зауважив, що об'єднання громадян при ОСББ дозволить створити наглядові ради при комунальних підприємствах або створити комітети пацієнтів, які зацікавленні у наданні якісної медицини.


- Об'єднання громадян на місцях це не лише запорука запобігання корупції, а й економічний розвиток регіону, - запевнив Олександр Солонтай.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх