Маршрутки по 8 грн, тролейбуси — по 5: мерія Кременчука з 1 серпня підвищила тарифи на проїзд

28.07.2021, 10:46 Переглядів: 9 309 Коментарів: 12

 

Рішення ухвалили на засіданні виконкому

28 липня виконком Кременчуцької міської ради на чолі з мером Віталієм Малецьким ухвалив два проєкти рішення про підвищення тарифів на проїзд у міському транспорті:

  • у режимі маршрутного таксі — 8 грн;
  • у звичайному режимі — 5 грн;
  • у комунальному транспорті КТУ (тролейбуси, комунальні автобуси) — 5 грн.

Вартість проїзних місячних квитків у комунальному транспорті буде такою:

  • учнівський - 75 грн;
  • студентський - 85 грн;
  • для громадян - 200 грн;
  • для підприємств, організацій - 350 грн.

Із завтрашнього дня в усіх маршрутках, тролейбусах та автобусах розмістять інформаційні повідомлення про нову ціну на проїзд з 1 серпня, повідомив керівник відділу транспорту виконкому Руслан Івашина.

Мер Віталій Малецький сказав, що ціна на електроенергію з 1 серпня росте ще — і це збільшить витрати КТУ, але місто дотуватиме підприємство.

Ціну на проїзд у маршрутках по 8 грн мер назвав консенсусом з перевізниками. І заявив, що розраховує: ця ціна буде діяти роки зо два. На виконкомі з'ясувалося. що не всі перевізники подали адекватні розрахунки по зарплаті та інших складових, про що говорили й раніше. Але тариф у розмірі 8 грн виконком затвердив.

Також у мерії говорили про встановлення в майбутньому нічного тарифу в маршрутках — тобто унормування цього питання. Зараз перевізники піднімають тариф уночі на свій розсуд — Малецький назвав це «транспортним піратством». Проте й боротися з ним на даний час мерія не збирається — принаймні про жодні заходи на виконкомі не заявили.

Раніше мер Кременчука Малецький заявляв, що з 1 серпня вартість проїзду ще не підвищиться - але, як бачимо, його заява не відповідає дійсності. Ще одна обіцянка мерії - контролювати дотримання перевізниками договірних умов - тобто кількості транспорту на маршрутах. 

Нагадаємо, перевізники під час обговорення нової ціни чесно не обіцяли покращень кременчужанам, сказали - просто возитимуть, як і возили. 



Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 12

735
28 липня 2021 11:23

Меру під час обгноворення підвищення тарифів на перевезення потрібно задавати лише одне питання: "Коли буде впроваджено електронний квиток?".


55 3
680
28 липня 2021 12:25

Ну по троллейбусам я согласен, они обновили автопарк, нету тех убитых троллейбусов, а маршрутки что? Как разбитые корыта ездят так и ездят.


74 3
4 365
1
28 липня 2021 12:43

Цитата: shtai
Коли буде впроваджено електронний квиток?".
ну кто же сем себе руку отгрызет?Кстати расчет маршрутчиков когда покажут по себестоимости проезда и пассажиропоток? Телеграф есть такая информация? Они же предоставляли ее для согласования тарифа. Ну очень интересно посмотреть-запросите у мерии, есть же такая возможность?


45 2
249
28 липня 2021 12:53

Что такое режим маршрутного такси? Это когда 1 в салоне? В остальных случаях общественный транспорт?



ЗАТВЕРДЖЕНО

постановою Кабінету Міністрів України
від 18 лютого 1997 р. № 176
(у редакції постанови Кабінету Міністрів України

від 26 вересня 2007 р. № 1184)

 

ПРАВИЛА

надання послуг пасажирського автомобільного транспорту

24. Місцями зупинки автобуса, який здійснює перевезення у режимі маршрутного таксі, визначаються кінцеві пункти маршруту. Посадка та висадка пасажирів з автобуса проводиться на їх вимогу у місцях зупинки громадського транспорту, а також в інших місцях з обов’язковим дотриманням Правил дорожнього руху.

 

Лайфхак: садитесь в маршрутку, посреди остановок просите высадить. Либо высаживает, либо возвращает 3 грн. Наверное таки надо знать свои права и требовать их соблюдения.


29 0
1 658
28 липня 2021 14:35

Мэру поверили-себя .... smile


16 1
0
28 липня 2021 15:41

Мені от цікаво більше чому в тролейбусі ціну підняли у 2,5 рази. Що змінилось? Невже вартість газу так повпливала на ціну?smile


12 12
1 658
28 липня 2021 17:21

Киевские власти разработали новый договор, который касается работы столичных маршруток.

Как информирует пресс-служба ведомства, согласно данному документу в маршрутках отныне будет запрещено любое визуальные или шумовое загрязнение салона автобуса.

Имеется ввиду, что водители не смогут теперь во время езды слушать музыку, а также развешивать на своем рабочем месте различные игрушки, плакаты, или же компакт-диски. Согласитесь, такое можно наблюдать частенько.

Кроме того, водителей маршруток обязали одеваться в типичную униформу. Также каждому из них придётся пройти два специализированных курса: они должны будут уметь помогать пассажирам с инвалидностью при высадке и посадке, а также пройти курс оказания домедицинской помощи, на случай, если кому-нибудь из пассажиров станет плохо.

Помимо этого, всем водителям столичных маршруток категорически запретили курить в салонах транспортных средств.

Коснулись изменения и общения водителей с пассажирами: отныне они смогут обращаться к пассажирам лишь на государственном языке – украинском.

 



Также столичные власти позаботились и о комфортном температурном режиме в киевских маршрутках. Теперь летом температура воздуха в маршрутке не должна превышать 22° тепла. Что же касается зимы, то воздух в маршрутке должен быть прогрет не менее чем до 15° тепла.

Есть ещё ряд нововведений, к примеру, оборудование каждого автобуса не менее чем пятью кнопками остановки.


18 2
163
28 липня 2021 17:43

Цитата: vortex

Мені от цікаво більше чому в тролейбусі ціну підняли у 2,5 рази. Що змінилось? Невже вартість газу так повпливала на ціну?smile

по троллейбусу как раз понятно - закупили много новых. Улучшение качества перевозок на лицо

 

С маршрутчиками же ... ну ясно, да, топливо слегка подорожало, но не все же в него упирается. Где, хотя бы, чистые маршрутки, внешне и внутри? Где достаточное количество машин на рейсе, что бы не было с утра и вечером перегруза. Я не говорю за новый транспорт уже...


22 1
0
28 липня 2021 18:00

Цитата: Джо
по троллейбусу как раз понятно - закупили много новых. Улучшение качества перевозок на лицо

 

Не вижу логики. Они новые уже несколько лет по 2 грн ездят. А тут вдруг решили поднять цену в 2,5 раза. Новее они за это время не стали. И тут возникает вопрос. Либо по 2 грн был не экономически обоснованный тариф, по факту - демпинг(за наш с вами счёт и правохранительные органы должны этим вопросом заняться вместе с антимонопольным комитетом) либо повышение с 2 до 5 грн необосновано. Третьего варианта тут нет


22 9
4 365
1
28 липня 2021 18:31

Цитата: vortex
экономически обоснованный тариф
вы хоть раз тут видели эти обоснования, в формуле которых есть пассажиропоток? Нет не видели. А увидели бы то посмеялись как они считают по полтора пассажира в один конец видимо.


15 1
0
28 липня 2021 19:32

Цитата: zzzzzz
вы хоть раз тут видели эти обоснования, в формуле которых есть пассажиропоток?

 

Думаю, я скорей динозавра на улице увижу чем расчетыsmile


22 0
249
29 липня 2021 10:46

Цитата: vortex
я скорей динозавра на улице увижу

Птицы - прямые потомки динозавтров.

А расчеты НИКОГДА! Такая у нас власть, а мы ее опять выбираем.


8 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх