«Кременчукм'ясо» продають на аукціоні за борги банку Жеваго «Фінанси та кредит»

18.10.2019, 10:32 Переглядів: 8 461 Коментарів: 2

 

Стартова ціна майнового комплексу — 92 мільйона гривень

16 жовтня на майданчику продаж державного підприємства «СЕТАМ» з'явилося оголошення про продаж цілісного майнового комплексу підприємства «Кременчукм'ясо» за адресою: м. Кременчук, пров. Героїв Бреста, 48. Комплекс складається з будівель, споруд, земельних ділянок, устаткування, інвентарю, транспортних засобів, прав на торгівельні марки.


 


Стартова ціна лоту - 92 мільйона гривень. Аукціон призначений на 11 листопада. Майновий комплекс продається як предмет іпотеки. ПАТ «Кременчукм'ясо» входить до фінансово-промислової групи олігарха Костянтина Жеваго «Фінанси та кредит».


Суди щодо майна ПАТ «Кременчукм'ясо» тривали кілька років. Сам олігарх Жеваго в інтерв'ю «Телеграфу» у 2016 році пояснив, що йдеться про кредити, які у 1998 році підприємство брало в своєму банку «Фінанси та кредит» під заставу майна, і тепер йдеться про стягнення боргу.


Банк «Фінанси та кредит» збанкрутував — і Фонд гарантування вкладів фізосіб, якому перейшло право власності на активи банку «Фінанси та кредит», тепер пустив з молотка майно підприємства.


Це не перша спроба продати майновий комплекс «Кременчукм'яса» 12 квітня цього року Фонд гарантування повідомив про аукціон в системі «Прозорро.Продажі»: були виставлені права вимоги за кредитами банку Жеваго «Фінанси та кредит». У забезпечення за договорами було передано і майновий комплекс Кременчуцького м’ясокомбінату.


«Кременчукм'ясо» також фігурувало в переліку підприємств, які, на думку слідчих Генпрокуратури, могли отримати понад 5 млрд рефінансування НБУ, що призначалися банку «Фінанси і Кредит» для стабілізації діяльності.


Нагадаємо, нещодавно Костянтину Жеваго заочно вручили підозру в розтраті майна та оголосили його в розшук. Також НАБУ оголосило підозру Костянтину Жеваго через недостовірне декларування доходів. 

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: архів ТЪ, СЕТАМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

0
18 жовтня 2019 11:12

.     «Кременчукм'ясо» продають за борги банку Жеваго 

Поправте, если ошибаюсь, но судя из названия кременчукмясо продают за чьи то долги банку Жеваго, может правильно было написать 

.   «Кременчукм'ясо» продають за борги банка Жеваго 


8 2
24
18 жовтня 2019 15:25

Цитата: ИМХО

.     «Кременчукм'ясо» продають за борги банку Жеваго 

Поправте, если ошибаюсь, но судя из названия кременчукмясо продают за чьи то долги банку Жеваго, может правильно было написать 

.   «Кременчукм'ясо» продають за борги банка Жеваго 


В українській мові є правило, і в даному випадку в родовому відмінку правильно вживати закінчення


3 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх