Садовий у Кременчуці розповів, що від нього вимагав президент Порошенко

16.02.2019, 16:36 Переглядів: 36 561 Коментарів: 2

 

А також пригостив містян какао

 Кременчук відвідав лідер партії “Самопоміч” Андрій Садовий – наразі у якості кандидата у президенти. Його супроводжувала дружина Катерина Садова.


 Довіреною особою кандидата Садового у Кременчуці стала Ганна Павленко – депутат Кременчуцької міськради, член фракції “Самопоміч”.

“ТелеграфЪ” запитав голову фракції депутата Прокопа, чому він не став довіреною особою Садового? Олександр Прокоп відповів, що він “дуже-дуже зайнята людина, зовсім не має вільного часу”.


 Подружжя Садових провело у нашому місті майже весь день. Спершу спілкувалися з кременчужанами у сквері ім. Олега Бабаєва. Садовий пригощав містян гарячим какао та слухав їхні запитання. Більшість запитань стосувалися низького рівня життя – люди питали про пенсії, зарплати та високі комунальні платежі. Щоправда, трохи питали і про те, коли скінчиться війна.


Після спілкування з громадою, Садовий відвідав Кременчуцький обласний шпиталь інвалідів війни та заводи “Ампер” і “Техвагонмаш”.


 

Ввечері Садовий спілкувався з кременчужанами у Будинку дитячої творчості


 

Зал був заповнений майже повністю, на зустріч прийшли переважно люди працездатного віку



Вже досить пізно ввечері Андрій Садовий зустрівся з журналістами.

“ТелеграфЪ» поставив кілька питань львівському кандидату.


 Ми виходили з ситуації, яка склалася з партією “Самопоміч” та особисто Садовим. У 2014-му чимало активних громадян активно підтримували “Самопоміч” та Садового. Партія зайшла до парламенту, набравши дуже пристойні 11% (як для щойноутвореної партії). Член партії Оксана Сироїд стала віце-спікером парламенту, а Єгор Соболєв очолив антикорупційний Комітет Верховної Ради. Нардепи з “Самопомочі” активно займалися законотворчістю.


Згодом Соболєв та Семенченко брали безпосередню участь у блокаді торгівлі з окупантами. Блокада показала всій країні, що горезвісний антрацит (за який українці платять за формулою “Роттердам +”) нам везуть не з Роттердаму, а з окупованого Донбасу.


 Потім Соболєв боровся за створення в Україні антикорупційного суду та підтримував Саакашвілі. А потім Соболєва звільнили з посади голови антикорупційного комітету.

 

 У 2014-му, на початку злету “Самопомочі”, у її керманича, мера Львова Андрія Садового був високий політичний рейтинг та значний рівень довіри українців. У 2017-му політичний рейтинг Садового обвалився під тоннами львівського сміття, коли спалахнув так званий “сміттєвий скандал”.


 Після загоряння львівське сміттєзвалище прокуратура закрила через суд, а на інші українські сміттєзвалища сміттєвози зі Львова офіційно не пускали. По всій країні тоді тривав квест “Знайди у своєму місті сміття зі Львова”. Віце-спікер Оксана Сироїд та голова фракції “Самопоміч” Олег Березюк у червні 2017-го навіть оголосили голодування і голодні сиділи під Верховною Радою, аби змусити уряд допомогти Львову у вирішенні сміттєвої проблеми.


Садовий у той час заявляв, що сміттєвий скандал інспірований президентом Порошенком задля знищення рейтингу Садового та “Самопомочі”, яка на той час вже вийшла зі складу пропрезидентської коаліції у парламенті.


 Наразі Львову допомогли європейські донори. Європейський банк реконструкції і розвитку, Східноєвропейський фонд енергоефективності і навколишнього середовища та Фонд чистих технологій надали фінансування у розмірі 35 млн. євро. На ці гроші мають провести рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища (головне львівське сміттєзвалище) та побудувати у Львові сміттєпереробний завод.


 Натомість політичний рейтинг Андрія Садового як обвалився, так там і залишився. Тому “ ТелеграфЪ ” цікавило, чому Садовий все-таки вирішив балотуватися у президенти? Та на що він сподівається, якщо він не комічний актор та ще й не обіцяє виборцям вдесятеро знизити ціну на газ? Ось що розповів Садовий:


 


– Пане Андрію, чому ви балотуєтесь у президенти цього року, адже у 2014-му у вас були непогані шанси, та ви не пішли у президенти?
– У 14-му треба було швидко, за один тур, обрати президента, бо в країні почалася війна, і ми всі тоді ухвалили спільне рішення та обрали Петра Олексійовича (Порошенка, ред.). Але озвучені ним обіцянки не були реалізовані, тому я вважаю, що сьогодні маю моральне право балотуватися на пост президента і будувати країну так, як ми відбудовуємо Львів.


– В ефірі політичного ток-шоу “Право на владу” ви сказали, що під час сміттєвого скандалу  мали зустріч з Порошенком і він пропонував вам допомогу у вирішенні сміттєвої проблеми в обмін на покірність “Самопомочі” у парламенті. Ви також виклали на своїй сторінці у Фейсбуці текст запропонованої вам в Адміністрації президента угоди. Це не фейк? Його можна сприймати як документ?
– Звичайно це документ, таку угоду ми отримали від Адміністрації президента, вони дали текст на ознайомлення, але ми відмовилися підписувати.


   


– Чому ви раніше не розповідали про цю угоду, не показали її у 2017-му?
– Бо це – негідна пропозиція, це – сором для будь-якої країни, я не вважав можливим таке оприлюднювати, взагалі не очікував, що це знову стане актуальним, аж поки минулого тижня не почалися процеси з блокування будівництва сміттєпереробного заводу у Львові. Обласна адміністарція сказала, що вони не допустять цього будівництва.


– З яких мотивів?
– Ні з яких, просто вони проти. Крапка. Це попри те, що банк дав гроші, ділянка готова, документація є, тендери на фіналі, та голова обладміністрації заявив, що будівництво не допустять.
– На які норми закону він послався у проекті рішення?
– Це була його публічна заява. Тому я вирішив нагадати Петру Олексійовичу (Порошенку) ті давні події.


– Ви заявили, що ставши президентом, призначите на посаду Генерального прокурора Оксану Сироїд. Чому саме її?
– Бо вона – досвідчений правник, має твердість та принциповість. Якщо би вона працювала Генпрокурором, ми би не спостерігали зараз ті шоу з показовими затриманнями, які влаштовує прокуратура.
– А заради Сироїд не довелося б знову переписувати закон, як зробили заради призначення Луценка?
– Ні, бо вона має гарну фахову освіту правника і чималий досвід роботи.


– У передвиборчій програмі ви обіцяєте скасувати 205-ту статтю Кримінального Кодексу “Фіктивне підприємництво”. Але фіктивне підприємництво використовують для прикриття конвертаційні центри та фірми-прокладки, як же ви з ними боротиметеся?
– Та ці фірми організовує влада! Ота стаття про фіктивне підприємництво дає право прийти до будь-якої фірми, почати вилучати документи та створювати море проблем. Ви оплатили рахунок за канцтовари, а виявилось, що ця фірма займається конвертацією, і в результаті ви маєте море проблем! Зрозумійте нарешті: якщо влада хоче, щоб в країні не було корупції, її не буде, якщо ж влада сама очолює корупцію, то замість реальної боротьби ми бачимо усі ці шоу прокурорів.


– Тоді питання в тему: якщо станете президентом, що роботимете з корупційною формулою “Роттердам+”?
– Я припиню її існування згідно чинних законів.
– Яким чином? Ваші хлопці вже боролися проти неї, і Гройсман обіцяв скасувати, та формула і досі чинна.
– Вона чинна лише тому, що президент має свій інтерес у бізнесі Ахметова.


– Як же ви боротиметесь проти ДТЕК Ахметова? У вас з ним дуже різні фінансові статки та вагові категорії.
– Якщо ти президент, і ти дійсно хочеш побороти олігархів, за тобою стоїть 40-мільйонна українська нація, а це – велика сила, навіть проти олігархів.
– Якщо ти дійсно хочеш побороти олігархів, за тобою ніхто не стоїть, усі відходять на безпечну відстань, хіба ні?
– Ніхто в цій країні, перебуваючи при владі, ще не намагався побороти олігархів, а це треба робити, бо то велика біда для України.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

110
19 лютого 2019 17:52

Очередной "бомж" по декларации, рассказывает как нам жить. ТЪ какие же вы удобные вопросы задаете. Людей тошнит уже от этого вранья.

 

Он мер и плачет, что ему Порошенко не давал очистить Львов от мусора. Ну бред ведь. За столько лет, мог бы уже сотни мусоро перерабатывающих заводов построить, немцы и китайцы тольк этого и ждут. Но какой там, он же как наш Малецкий, пока жене не подарят пару сотен гектаров земли, будет только палки в колеса инвесторам ставить.

 

Гнать таких надо, но уже жаль некому, привет Польша и Чехия.


8 8
194
19 лютого 2019 21:15

Почему о приезде Садового не было проинформиравана громада , кто эти люди которые пришли на встречу ? это недоработка прокопа или не желание Садового общаться с людьми? чем так занят прокоп? нет времени уходи !


2 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх