Best of the best: кращі спортсмени Кременчука-2018

13.01.2019, 10:20 Переглядів: 6 427 Коментарів: 1

 

Спортивний огляд від «Телеграфа»: згадуємо головні події у кременчуцькому спорті

2018 рік був насичений спортивними подіями. Українські спортсмени не лише виборювали нагороди вищого ґатунку, гучні титули, але й щомісяця переписували наново історію світового спорту. Перший український чемпіон світу у напівважкій вазі – Олександр Гвоздик, чемпіонство Василя Ломаченка, який став рекордсменом за швидкістю завоювання титулів чемпіона у трьох вагових категоріях. Також вихід збірної України з першого місця у «Лізі нації» і перші ліцензії «синьо-жовтих» на Олімпіаду в Токіо завдяки Олені Костевич та Павлу Коростильову (перемога на чемпіонаті світу з кульової стрільби).


Як і у всеукраїнському спорті, кременчуцькі спортсмени зазнавали злетів та падінь. Ми разом хвилювалися за легкоатлеток Ольгу Ляхову та Наталію Кобзар, тримали кулаки за боксерів Віктора Вихриста, Віталія Покуляка, Артема Усика та Сергія Радченка, й також велогонщика Єгора Дементьєва. Засмучувались, коли МФК «Кремінь» після сезону гри у Першій лізі понизився у класі, а також коли веслувальник Сергій Ємельянов вирішив виступати за Волинську область. Проте раділи, коли боєць ММА Олександр Писанко та боєць греко-римського стилю Жан Беленюк вирішили виступати за Полтавську область. Давайте разом згадаємо моменти, які залишаться в спортивній історії Кременчука.


СІЧЕНЬ


 


Льодова арена «Айсберг» прийняла перший матч після реконструкції, яка тривала понад півроку. Першими офіційно випробували лід юнаки 2002-2003 р.н  та 2006 р.н. хокейного клубу «Кременчук». Суперниками кременчужан на чемпіонаті України були «Патріот» (Вінниця) та донецький «Донбас». На арені не лише розширили поле, а й підняли трибуни, прибрали колони й збільшили кількість місць для вболівальників. За рік Кременчук двічі побив рекорд України за кількістю вболівальників, які відвідали матч.


ЛЮТИЙ


 


Боксер Віктор Вихрист кілька боїв провів за німецький клуб «Трактор Шверін». Вихованець СДЮШОР під керівництвом тренера Олександра Ляхового змагався у ваговій категорії +91 кг. Наш боксер переміг Коліна Бізенбергера з клубу «Гамбурзькі гіганти», двічі відправивши суперника в нокдаун. Віктор у 1 раунді переміг боксера Александра Мюллера з клубу «Герта», яка є однією з найсильніших у Бундеслізі. В 4 поєдинку Віктор переміг Евандера Сервуца з клубу «UBV Schwedt». Також нашому спортсмену вдалося перемогти земляка Олександра Бабича, а в заключному 7 бою переміг Сервута з команди UBV 1948 Schwedt. За цей час Віктор Вихрист став улюбленцем німецьких уболівальників, які підтримували його на домашніх матчах у Шверіні.


 


19-річний кременчужанин Артем Матвєєв виграв бронзову медаль у стрибках у довжину серед чоловіків до 23 років. Фінальний результат Артема склав 7,17 метра. Він поступився лише двом спортсменам, які старше за нього на два роки. Найкращий результат змагання – 7,83 метра.


БЕРЕЗЕНЬ


 


Юні грації з Кременчука завоювали бронзу Першої гімназіади України. Вихованки КДЮСШ № 1 представляли Полтавську область в Першій гімназіаді України з художньої гімнастики, яка проходила у Чернівцях. Наші юні грації посіли 3-є місце у 2 підгрупі (по сумі багатоборства та групових вправ). 


 


«Вигризала зубами перемогу»: легкоатлетка Ярослава Ялисоветська завоювала золото у двоборстві. Під керівництвом тренера Олени Шипової вихованка КДЮСШ-2 Ярослава Ялисоветська стала переможницею у двоборстві на 60 та 400 метрів. На дистанції 60 метрів з бар'єрами кременчужанка фінішувала в п'ятірці кращих, а ось на 400-х метрах Ярослава прибігла першою. Згодом Ярославі вдалося повторити 22-річний рекорд – на дистанції 300 метрів дівчина фінішувала з результатом 44,6 секунди.


 


Хокейний клуб «Кременчук» втретє став срібним призером чемпіонату Української хокейної ліги. 28 березня хокейний клуб «Кременчук» програв у Дружківці «Донбасу» у п'ятому матчі фіналу УХЛ. Підопічні Олександра Савицького поступилися з рахунком - 0:3. Рахунок у серії став 1:4, і таким чином кременчужани в сезоні-2017/2018 посіли друге місце, втретє вигравши «срібло» чемпіонату України у своїй історії.


КВІТЕНЬ


 


Дзюдоїстка Єлизавета Каланіна виграла «бронзовий» поєдинок. На змаганнях вихованка СК «Легіон» змагалася під керівництвом тренера Василя Волошина. В останній змагальний день чемпіонату Європи Єлизавета перемогла у поєдинку за третє місце іншу українку Галину Тарасову. 


 


Кременчук приймав у своїх стінах учасників Кубку України з бодібілдингу, які боролися за медалі в чоловічому бодібілдингу та в найпопулярнішій жіночій змагальній дисципліні - «фітнес-бікіні». Ювілейний 50-ий Кубок України зібрав красунь у бікіні та чоловіків, які потрапляють на обкладинки журналів.


ТРАВЕНЬ


 


Футбольний клуб «Нафтохімік» стартував на чемпіонаті Полтавської області. Кременчужанам навіть вдалося створити переможну серію з 8 матчів, що дозволило вийти у Вищу лігу. У підсумку змагань у Вищій лізі доросла команда «Нафтохімік», програвши всі ігри, посіла останнє місце, а ось молодь – стала переможцями чемпіонату області.


 


Троє кікбоксерів із Кременчука стали чемпіонами світу: В’ячеслав Андреєв, Данило Михайленко й Олег Скирта, а срібло завоював Володимир Домащенко. 9 спортсменів СК «Гермес» змагалися у Києві, виступивши у розділах К-1, фул-контакт і лоу-кік.


 


Юрій Данилейко став чемпіоном світу з карате. У розділі KEMPO KUMITE заявили близько сотні учасників. Серед спортсменів був і кременчужанин Юрій Данилейко, який змагався у ваговій категорії до 90 кг. Під керівництвом тренера Максима Зіборова спортсмен завоював «золото» чемпіонату світу.


 


МФК «Кремінь» попрощався з Першою лігою. На вирішальну гру з київським «Арсеналом» команда вирушила без головного тренера Сергія Ященка. Зрештою «Кремінь» поступився з рахунком 2:0 і втратив шанс закріпитися у Першій лізі. Керівництво клубу перед стартом нового сезону представило нового головного тренера – Ігоря Столовицького, під керівництвом якого команда стала зимовим чемпіоном. А ось щодо реконструкції стадіону «Кредмаш» затишшя, до неї планують приступити після завершення реконструкції краєзнавчого музею, яка триває вже понад 10 років.


ЧЕРВЕНЬ


 


Паралімпійський чемпіон Сергій Ємельянов у Сербії завоював «золото» на Чемпіонаті Європи з веслування на каное та байдарках, випередивши двох росіян. Напередодні Сергій першим фінішував на дистанції 200 метрів у першому етапі Кубка світу з греблі на байдарках та каное. В Сегеді (Угорщина) українець прийшов першим із результатом 39,379 секунди, випередивши спортсменів із Бразилії та Австрії.  


 


Юрій Нагірняк - чемпіон світу зі стрільби. У складі «жовто-блакитної» дружини у Франції виступили двоє кременчужан Олександр Замарець та Юрій Нагірняк. У командному заліку серед «сеньйорів» (спортсмени віком 50-60 років) українці завоювали «золото» з результатом - 4031,5334. Другими стали італійці - 3917,9457, «бронза» за командою з Фінляндії - 3811,5985.


 


Ярослав Ткач став другим у світовому рейтингу серед скелелазів. В італійському місті Меццоломбардо відбувся VIII етап молодіжного Кубку Європи зі скелелазіння. Понад 60 юних спортсменів із 12 країн змагалися в дисципліні на швидкість. За результатами змагань кременчужанин завоював «золото», що дозволило піднятися на друге місце серед скелелазів вікової групи «А». 


ЛИПЕНЬ


 


На Чемпіонаті України з легкої атлетики серед паралімпійців кременчужани вибороли 5 призових місць. Наталія Кобзар через легку травму виступала лише на дистанції бігу на 400 м. Попри це, вона перемогла з особистим рекордом, який є другим результатом у світі цього сезону. Серед чоловіків у бігу на 400 метрів чемпіоном України став МСУ з Кременчука Владислав Косюк, також він завоював срібло на дистанції 100 метрів. У штовханні ядра срібло в Андрія Голівця, а бронза в Олександра Ярового.


СЕРПЕНЬ


 


Кременчуцький велогонщик Єгор Дементьєв за два дні завоював дві нагороди на паралімпійському чемпіонаті світу. Наш спортсмен під керівництвом тренера Віктора Дементьєва фінішував другим у груповій велогонці в Маніаго (Італія). У груповій шосейній гонці Єгор Дементьєв виборов срібну медаль, поступившись лише австралійцю Елістер Донохью. Єгор подолав дистанцію 81,6 км за 1 годину 51 хвилину 44 секунди, це приблизна середня швидкість, яку розвиває тигр (від 40 до 65 км за год).


 


Кременчуцька легкоатлетка Ольга Ляхова третьою фінішувала на чемпіонаті Європи з легкої атлетики в Берліні. Наша спортсменка завоювала «бронзу» на дистанції 800 метрів. Перед самим стартом спортсменку за ніс вкусила оса, вже після змагань Ольга жартувала, що укус приніс їй удачу.


ВЕРЕСЕНЬ


 


Дар’я Кареліна під керівництвом свого тренера та батька Василя Кареліна завоювала срібло Кубку України з тхеквондо серед дорослих. Ще одна представниця з Кременчука Оксана Гриньова, яка виступила під керівництвом тренера Володимира Лизуна, завоювала бронзову медаль.


ЖОВТЕНЬ


 


Максим Сергеєв і Олександр Писанко нокаутом здобули перемоги в клітці. У Києві відбувся масштабний турнір зі змішаних бойових мистецтв міжнародної ліги World Warriors Fighting Championship – WWFC 12. 22-річний кременчужанин Максим Сергеєв із команди Storm переміг спортсмена з Афганістану Айдара Абдулрахмана. По ходу другого раунду Абдулрахман знову опинився внизу, де Сергеєв вийшов у фул-маунт, змусивши суперника перекинутися на живіт. Максим почав обробляти голову візаві кулаками й ліктями, Айдар пішов у глуху оборону, і рефері закономірно припинив бій, зарахувавши технічний нокаут.


Олександр Писанко в октагоні зустрівся з марокканцем Мохаммадом Бен Яхьєю, з яким планувався 3-раундовий бій по 5 хвилин. Нашому спортсмену вистачило півтори хвилини, щоб відправити суперника в глибокий нокаут.


 


В'ячеслав Мінтюк став чемпіоном світу з пауерліфтингу. У Словаччині наш спортсмен змагався у категорії Masters до 75 кг. В'ячеслав Мінтюк за результатами змагань обійшов спортсменів із Польщі та Словаччини та завоював «золото» змагань.


ЛИСТОПАД


 


У фіналі чемпіонату світу Сергій Калініченко зламав руку в бою зі спортсменом із Росії Аланом Макеєвим. Наш спортсмен у ваговій категорії 105 кг на ліву руку у впертій боротьбі завоював «срібло» чемпіонату світу з армспорту серед професіоналів. Наразі спортсмен після операції повернувся до тренувань і намагається відновити форму.


ГРУДЕНЬ


 


Боксер Сергій Радченко провів 10-ий бій на профіринзі. За цей рік боксер провів два поєдинки в Польщі, відправивши суперників у нокдаун, проте програвши за рішенням судідів. На початку лютого Сергій зустрівся з екс-чемпіоном світу Кшиштофом Гловацьким, і бій з ним завершував з поламаною рукою, у червні боксував з непереможним Міхалом Чеслаком, а на початку грудня - з Адамом Бальскі. У 9-ому бою, який відбувся у Києві, Сергій у другому раунді нокаутував грузина Арчіла Гіголашвілі. 


В Кременчуці планують звести новий спорткомплекс-трансформер, який має з’явитися на базі Кременчуцького інтернату спортивного профілю ім.Макаренка. Спортивний комплекс побудують за кошти обласного бюджету в Кременчуці та Полтаві. Спортивний комплекс складатиметься з льодової арени, яка трансформуватиметься в спортмайданчик для гри в баскетбол та футбол.


   


Волейбольна команда «Нафтохімік» стартувала у Другій лізі. У першій грі чемпіонату кременчужани перемогли НУБІП у всіх трьох партіях. А ось у матчі зі збірниками «Нафтохіміку» довелося пововтузитися. Гра тривала близько двох годин. Попереду в «Нафтохіміка» гра в чемпіонаті Кременчука й підготовка до наступного туру чемпіонату України, який відбудеться 15-17 лютого. У планах команди - вихід у фінальну четвірку, а для цього необхідно вигравати у суперника.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
15 січня 2019 10:41

молодцы!!!


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх