Понад 100 залізничників вимагали повернути потяги на Москву, Харків та Львів

21.03.2018, 16:10 Переглядів: 16 336

 

Працівники залізниці готуються до всеукраїнського італійського страйку

Сьогодні, 21 березня, на привокзальній площі залізничної станції «Кременчук» провідники та члени профсоюзу залізничників вимагали повернути потяги на Москву, Харків та Львів. Понад 100 осіб зібралися з прапорами вільної профспілки та плакатами: «Влада міняється, а проблема залишається», «Кременчук не резервація», «Геть непрофесіоналів». Крім повернення потягів на популярні напрямки залізничники вимагають підняття заробітної плати до 8 тисяч гривень та повернення соціальних гарантій (за словами пікетувальників прибрали надбавку за вислугу років).


Вільні профспілки вже готуються до проведення всеукраїнського італійського страйку. У разі якщо проблема залишиться невирішеною через 20-30 днів по всій Україні залізничники страйком паралізують роботу залізниці.



За словами представника вільних профспілок провідників станції «Кременчук» Олександра Вольвача, Кременчук намагаються перетворити на резервацію.


- Провідників з цих направлень пропонують направити на потяг Кременчук-Кропивницький-Київ. Ми розуміємо, що їх також відмінять через низький пасажиропотік, - зазначив Олександр Вольвач. - Кременчук перетворюється в резервацію, не залишається майже соціального транспорту. Якщо студенти з Харкова до Кременчука їздили по студентському квитку, то без прямого сполучення придбати квиток майже неможливо.


Керівник вільних профспілок Сергій Москалець додав, що навмисно знищуються пасажирські перевезення. Потяг з Полтави до Москви залишили, а люди з Кременчука та навколишніх сіл змушені добиратися до Полтави.



Андрій Гіль, начальник дільниці «Полтавська вагонна дільниця» ПАТ «Укрзалізниця» зазначив, що відмінили потяги до Москви, Львова та Новоолексіївку через нерентабельність. Він пообіцяв присутнім, що доповість керівництву про ситуацію, яка склалася і спробують вирішити питання.

Фото: Александр Попенко
Автор: Альона Душенко Фото: Александр Попенко Відео: Александр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх