Best of the best: кращі спортсмени Кременчука-2017

4.01.2018, 08:25 Переглядів: 9 700

 

Спортивний огляд від «Телеграфа»: згадуємо головні події у кременчуцькому спорті

2017 рік був насичений спортивними подіями, серед яких здобуття непереможною Ольгою Харлан третього у своїй кар'єрі золота планетарного масштабу в індивідуальній першості фехтувальниць на шаблях. Допінговий скандал навколо збірної Росії, внаслідок якого російські спортсмени змушені виступати на Іграх-2018 у Пхенчхані в нейтральному статусі. А також кінець епохи Кличків. Поступившись 29 квітня на лондонському «Вемблі» британцеві Ентоні Джошуа, 41-річний найсильніший боксер-супертяж планети Володимир Кличко завершив кар'єру. Після завершення кар’єри Володимира Василь Ломаченко став українським боксером №1. Мало того, сьогодні в світі мало знайдеться бійців, які здатні позмагатися з Василем у техніці і швидкості. Українця вже називають «No mas ченко» (No mas – англійською «досить!») через небажання суперників продовжувати з ним бій.

 

Як і у всеукраїнському спорті, кременчуцькі спортсмени зазнавали злетів та падінь. Ми разом хвилювалися за легкоатлеток Ольгу Ляхову та Наталію Кобзар, тримали кулаки за супертяжа Віктора Вихриста, веслувальника Сергія Ємельянова та велогонщика Єгора Дементьєва. Засмучувались втраченій перемозі у фіналі з хокейною командою «Донбас», зникненню баскетбольної команди «Кремінь» у Суперлізі. Але не втримували радості, коли через 18 років футбольна команда «Кремінь» повернувся у Першу лігу. Давайте разом згадаємо моменти, які залишаться в спортивній історії Кременчука.


ЛЮТИЙ

 

Жіноча хокейна команда «Лавина» спробувала свої сили у першому чемпіонаті з жіночого хокею в Україні. Підопічним тренера та гравця ХК «Кременчук» Дениса Ісаєнка навіть не вдалося пробитися до фіналу чотирьох, але, як кажуть, «перший млинець та й нанівець». Суперницями наших дівчат були команди з Дніпра «Дніпровські білки» та «Королеви Дніпра», київська «Україночка», харківські «Пантери».


 

Група підтримки баскетбольного клубу «Кремінь» Cheer dance студія «Infinity» стала переможцем турніру черлідерів. Кременчуцькі дівчата під керівництвом тренера Світлани Баранець виступали в номінації Cheer Dance Show (номінація для професіоналів) та завоювали 1 місце. 


БЕРЕЗЕНЬ


 

«Кременчук» - переможець регулярного чемпіонату з хокею. Підопічні Дмитра Підгурського мінімально перемогли «Білий Барс» та посіли перше місце в регулярному чемпіонаті. Отримавши перемогу в регулярному чемпіонаті, «Кременчук» у фінальній серії ігор поступився «Донбасу» і став срібним призером Української хокейної ліги.


 

У Горішніх Плавнях відбувся всеукраїнський турнір зі змішаних єдиноборств ММА «Road to WWFC 1». Вечір змагань поєднав 14 боїв. Найкоротшим виявився бій кременчужанина Миколи Синюка. Микола відправив Дениса Чаленка (Кам'янське) у нокаут вже на 4 секунді бою. Також перемогу святкував кременчужанин Андрій Зубенко, який переміг суперника з Кам’янського.


 

Баскетбольна команда «Кремінь» двічі поступившись київському «Будівельнику» у матчах плей-офф, завершила виступи. У міжсезоння стало ясно, що команді давали лиш авансом зіграти у Суперлізі, тому з осені у Кременчуці залишився «Кремінь-КДЮСШ-2», який під керівництвом Євгена Федорова продовжує представляти Кременчук у Вищій лізі.


КВІТЕНЬ

Юні грації, вихованки КДЮСШ-1 та СК «Вагонобудівник», фінішували у Всеукраїнському турнірі з художньої гімнастики «Квітка України - 2017». Протягом року дівчатка неодноразово виступали не лише у Кременчуці, а й на обласних змаганнях. Цього року у Кременчуці спостерігається бум художньої гімнастики, бажаючих дуже багато, але, на жаль, через відсутність бази для тренувань груп набирають не так багато, як хотілося б.


Єгор Кореньков завоював «срібло» на чемпіонаті України з плавання серед молоді у Харкові. Під керівництвом тренера Оксани Колесник Єгор на «блакитній доріжці» фінішував другим на дистанції 200 м на спині. Його результат склав - 2.08,00 сек.


 

Юні фігуристи змагалися у Білій Церкві на Відкритому чемпіонаті з фігурного катання «Yuriev open». Четверо кременчуцьких фігуристів під керівництвом тренера Тетяни Дмитрович повернулися додому з нагородами: золота, дві срібні та бронзова нагороди.


 

Боксер Сергій Радченко нокаутував суперника на останніх секундах бою. Він здобув шосту перемогу на профі-ринзі. Сергій провів 4-раундовий бій у важкій вазі (до 90,7 кг крузервейт) з Богданом Зливком. Вперше на професійному ринзі кременчужанин здобув перемогу нокаутом на останніх секундах четвертого раунду. До цього бою Сергій готувався під керівництвом заслуженого тренера України Михайла Мельника у спортивному клубі «Легіон».


У Києві відбувся чемпіонат світу з хокею в дивізіоні І. Представники української збірної обіцяли, що крізь домашній мундіаль команда спробує після 10-річної перерви повернутися до хокейної еліти. Для цього вартувало посісти в компанії з шести команд одне з перших двох місць. Однак натомість українці програли всі п'ять матчів і понизилися в класі. Більше того, за підсумками чемпіонату світу двоє хокеїстів «Кременчука» опинилися в епіцентрі скандалу. Воротаря Едуарда Захарченка та оборонця Володимира Вариводу дискваліфікувала за здачу матчу, підставою стали розписки.


ТРАВЕНЬ


У Кременчуці відбувся чемпіонат України з регбі-7 Вища ліга. На стадіоні «Політехнік» за звання кращого змагалися 10 команд із Києва, Запоріжжя, Харкова, Дніпра, Покровського, Івано-Франківська, Тернополя, Київської та Донецької областей. Кременчуцька команда «Бастіон» під керівництвом граючого тренера Володимира Буднікова посіла 6 місце. Переможцем змагань став «Антарес», який у фіналі переміг «Дніпро» з рахунком - 24:5.


 

«Спайдермени» Ярослав Ткач та брати Пічки підкорювали не одну вершину. Ярослав у польському місті Тарнов завоював золото молодіжного Кубка Європи зі скелелазіння. Ігор та Демид Пічки завойовували медалі різних ґатунків на «Осінньому Кам’янці», всеукраїнських змаганнях у Харкові та міжнародному фестивалі Kids Rock і Rock Junior under 14.


ЧЕРВЕНЬ


 

Футбольний клуб «Кремінь» через 18 років повертається у Першу лігу. 2 червня Кремінь в останньому матчі сезону переміг Нікополь з рахунком - 3:1. Капітан «синьо-білої» дружини Ігор Тимченко вручив директору клубу Андрію Недяку футболку з автографами гравців, тренерів та керівництва клубу, які здійснили мрію кременчуцьких уболівальників та мера Олега Бабаєва – вихід у Першу лігу.


 

Ця футболка стане одним із перших експонатів у музеї клубу, який створять на стадіоні «Кредмаш». З фінансовими труднощами, але з дозволом грати на рідному полі «Кремінь» стартував у Першій лізі, затяжні поразки та такі важливі перемоги дозволили піти у міжсезоння поза зоною вильоту.


 

З Чемпіонату світу в Афінах (Греція) Микита Назаренко, Євген Шишмаков та їхній тренер Олег Скирта привезли шість нагород. Микита Назаренко у ваговій категорії до 80 кг посів 2 місце у розділі юніорський евро-тай та 3 місце - К-1 лайт. Євген Шишмаков (до 80 кг, ветерани) посів 2 місце у розділі К-1 лайт, 3 місце в розділі лайт-контакт. Олег Скирта (до 70 кг, ветерани) завоював 1 місце в розділі К-1 лайт та 1 місце в розділі лайт-контакт.


 

Королева на дистанції 800-метрів Ольга Ляхова першою фінішувала у континентальній командній першості. У Франції кременчуцька легкоатлетка показала найкращий результат - 2:03.09.


 

Боксер Віктор Вихрист - чемпіон Європи у надважкій ваговій категорії. У Харкові спаринг-партнер Володимира Кличка Віктор Вихрист переміг спаринг-партнера Ентоні Джошуа англійця Фрезера Кларка одноголосним рішенням суддів. Віктор був єдиним зі збірної України, хто потрапив на чемпіонат з другого місця. На самому чемпіонаті вихованець СДЮШОР кожним боєм доводив, що йому не просто так випав щасливий білет. Навіть у бою з Міхеєм Нестором із Румунії, коли Віктор отримав серйозне розсічення, він не зупинив бій, а продовжив, попри сильну кровотечу.


ЛИПЕНЬ


 

Дзюдоїстка Єлизавета Каланіна завоювала срібло на турнірі світової серії Гран Прі в Китаї. Срібло в Китаї та бронза з Білорусі дозволили спортсменці піднятися у рейтингу. За останні півтора місяця кременчужанка перемістилася з 16 на 7 місце у світовому рейтингу.


 

Сергій Ємельянов знову залишив суперників за крок до перемоги, завоювавши золото Чемпіонату світу з параканое, який відбувся в Чехії. Також Сергій встановив новий рекорд Європи у болгарському місті Пловдиву. У фінальній гонці Сергій Ємельянов фінішував першим із результатом - 38,1 секунди, побивши власний результат (39,8 с на Паралімпіаді в Бразилії).


 

Легкоатлетка Наталія Кобзар завоювала три нагороди на параатлетичному Чемпіонаті світу у Великобританії: «срібло» на 100-метрівці, а також «золото» на дистанції 200 та 400 метрів.


Перед стартом Української хокейної ліги ввели вікові обмеження гравців (до 25 років), крім омолодження ввели ліміт на легіонерів. ХК «Кременчук» не лише омолодився, а й змінив головного тренера на Олександра Савицького.


Кременчужанин Дмитро Донченко на Дефлімпійських іграх у парі з Сергієм Тарасовим виграв срібло з пляжного волейболу. У чвертьфіналі наші спортсмени не напружуючись забрали путівку у німецького дуету. У півфіналі Дмитро Донченко та Сергій Тарасов перемогли росіян з рахунком та вийшли у фінал, де зустрілися з іншою українською парою.


 

«Золото Пальміри»: двоє кременчуцьких боксерів - вихованців «Легіон-Спорт» перемогли на міжнародному турнірі. Віталій Покуляк (вагова категорія +91 кг) у третьому раунді фіналу нокаутом переміг боксера з Дніпра.


 

Артем Усик завоював золото у ваговій категорії 91 кг. Він провів 3 з 4 запланованих боїв. У фіналі Артем переміг українського боксера Роберта Мартіна


СЕРПЕНЬ


 

Тріо кременчужанок показало клас з городкового спорту в Німеччині. У командних змаганнях українки вибороли звання чемпіонів у досить впертій боротьбі з німецькою командою, де останній кидок битки визначив переможця. У складі збірної виступили майстри спорту з Кременчука: капітан команди Світлана Коваль (кандидат технічних наук КрНУ), Альона Захарова (ПП «Салекс»), Світлана Весеніна (студентка Харківської ветеринарної академії) та киянка Альона Дрешель під керівництвом тренера Миколи Севрюка.


 

Анастасія Ковальчук - шестикратна чемпіонка України з більярду. Кременчужанка тепер має по два чемпіонські титули з вільної, комбінованої і динамічної пірамід.


ВЕРЕСЕНЬ


 

Єгор Дементьєв завоював «срібло» паралімпійського Чемпіонату світу з велоспорту. У місті Пітермаріцбург (Південно-Африканська Республіка) Єгор змагався під керівництвом тренера Віктора Дементьєва. На дистанції 31 км наш спортсмен фінішував із результатом 41 хвилина 17,23 секунди, відставши від суперника лише на 9,25 секунди.


 

Напередодні Дня фізичної культури та спорту Кременчук дізнався імена кращих спортсменів міста та володарів «Спортивного Оскара». Такий захід у нашому місті провели вперше. Імена володарів «Спортивного Оскара» визначили у 8 номінаціях: «Дебют або відкриття року» скелелаз Ярослав Ткач, «Сильні духом» легкоатлетка Наталія Кобзар, «Разом з олімпійцями» кікбоксер Микита Назаренко, кращою командою стали дівчата з городкового спорту, «Найкращий тренер з командних видів спорту» - Микола Севрюк, тренер з городкового спорту, «Найкращий тренер» тренер з дзюдо Василь Волошин, «Найкраща спортсменка» дзюдоїстка Єлизавета Каланіна, «Найкращий спортсмен» боксер Віктор Вихрист.


 

У Кременчуці відбувся Всеукраїнський турнір «IronMan Energy Cup», який був приурочений до Дня нафтопереробника. В рамках турніру чоловіки та жінки змагалися у дисциплінах «менс-фізік» та «фітнес-бікіні». Всеукраїнський турнір «IronMan Energy Cup» зібрав найсильніших спортсменів з України.


 

Кременчуцькі веслувальники з Чемпіонату світу у Венеції привезли 24 нагороди. Під керівництвом тренера КДЮСШ №1 Петра Зеркаля нагороди привезли: Казакова Е. (1 бронза), Кумейський С. (3 золота), президент ХК «Кременчук» Мазур С. (1 золото, 1 бронза), Помазунов С. (1 золото, 1 бронза), Мосієвич К. (3 золота), Бихкало Л. (2 золота, 2 срібла, 1 бронза), Бойко Н. (2 бронзи), Атаманюк О. (1 бронза), Зеркаль П. (4 золота, 1 срібло).


ЖОВТЕНЬ


 

Олександр Тарасов став чемпіоном України з боксу серед юніорів. Вихованець СДЮШОР у ваговій категорії до 75 кг під керівництвом тренера Олександра Мальцева завоював «золоту» нагороду.


 

На Чемпіонаті з кікбоксингу в Італії четверо кременчужан стали чемпіонами світу. Аліса «Fox» Бажукова завоювала титул з кікбоксингу у розділі лоу-кік, Максим Клад став триразовим чемпіоном світу у розділах К-1, лоу-кік та К-1 лайт, Артем Векленко чемпіон світу у розділі лоу-кік, а Вадим Гетьман став чемпіоном у розділі лоу-кік лайт. Спортсмени тренуються під керівництвом тренера Сергія Леоненка.


ЛИСТОПАД


 

Кременчуцькі спортсмени СК «Гермес» під керівництвм тренера Олега Скирти привезли нагороди з Всеукраїнських змагань з кікбоксингу. Данило Михайленко (2005 р.н., вагова категорія до 50 кг, учень ЗОШ №12) - І місце у розділі лоу-кік, ІІ місце у розділі фул-контакт. В’ячеслав Андреєв (1999 р.н. і старші, вагова категорія до 71 кг, студент ІІ курсу КрНУ ім. Михайла Остроградського) - 1 місце у розділі К-1, третє місце - у розділі лоу-кік. Полісмен Володимир Домащенко (1999 р.н. і старші, вагова категорія - понад 91 кг, представник Кременчуцької Національної поліції) - І місце у розділі орієнтал, ІІ місце у розділі лоу-кік.


 

Рекорд за рекордом: Олександра Невмивака не зупинило навіть обмеження в часі. Кременчуцький спортсмен встановив новий рекорд із результатом 82 підйоми штанги 100 кг.


ГРУДЕНЬ


На Кубку України з греко-римської боротьби переможцем став кременчужанин Євген Савета, бронзовим призером змагань - Віктор Сельвага. Спортсмени - вихованці СК «Авангард», які тренуються під керівництвом Анатолія Коханевича.


 

Кременчуцька боксерка Ангеліна Андрійченко завоювала «срібло» міжнародного турніру. Вихованка спортивного клубу «Легіон» Ангеліна Андрійченко (2002 року народження, учениця ЗОШ № 12) змагалася у ваговій категорії до 50 кг. Дівчина тренується під керівництвом тренерів Юрія Сидоренка, Дениса Пояцики та батька Андрія Андрійченка.


У Другій лізі з футзалу стартували кременчуцькі команди «Геологія» та «Мастер Мілк». Крім кременчуцьких команд у 5 групі грають також «Orange» із Дніпра та «Шевченків край» із Черкас.


Боксер Дмитро Бордюг виграв «золото» Всеукраїнських змагань. Вихованець СДЮШОР Дмитро Бордюг, який тренується під керівництвом тренера Олександра Ляхового, виступив у ваговій категорії 91 кг. У півфіналі Дмитро переміг харків’янина Віталія Сірика.


 

Футбольна збірна ветеранів «Гарант» віком 55 років і старші під керівництвом президента команди Андрія Веселовського, начальника збірної Анатолія Клюсенка та головного тренера Андрія Горячковського не залишила своїм суперникам жодного шансу на перемогу. Серед гравців Геннадій Коба, Павло Паров, Валерій Стеценко та тренер «Кременя» Сергій Свистун.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх