Як на кременчужан вплине нова редакція закону про житлово-комунальні послуги

30.05.2018, 09:00 Переглядів: 16 330

Більше 56 тисяч мешканців міста Кременчука отримують гарячу воду від джерела

Кременчуцька ТЕЦ ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» 

 

 Підприємство забезпечує цим благом цивілізації Лівобережну частину міста.

Але з 10 червня 2018 року компанія більше не має правових підстав бути постачальником гарячої води. З цього дня вводиться в дію нова редакція Закону України «Про житлово-комунальні послуги». Відповідно до ст. 6 Закону, «послуги з постачання гарячої води може надавати лише суб’єкт господарювання, який є власником (або володіє і користується на інших законних підставах) теплової, тепловикористальної або теплогенеруючої установки, за допомогою якої виробляє гарячу воду».


ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» не має власного обладнання для підігріву холодної води. На даний час він здійснюється на квартальних ЦТП, що належать КП «Теплоенерго», тобто на тепловому обладнанні іншого суб’єкта господарювання. Саме це є причиною того, що ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» більше не може бути виконавцем послуг з постачання гарячої води у місті Кременчуці. Тому з 10 червня 2018 року Товариство розпочинає процес припинення виконання ним функцій постачальника гарячої води.

Натомість законні підстави для цього залишаються за КП «Теплоенерго», на балансі якого знаходяться квартальні ЦТП та внутрішньоквартальні теплові мережі.


Зі свого боку, ми прагнемо зробити все необхідне, щоб споживачі не відчули змін. Відповідно до ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», вирішення питання водопостачання належить до відання виконавчих органів сільських, селищних і міських рад. Тому без втручання місцевої влади, яка має законодавчо визначити виконавця послуг, є великий ризик, що споживачі, які отримують гарячу воду від джерела Кременчуцька ТЕЦ, залишаться без неї.


ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» просить з розумінням поставитися до ситуації, що склалася. Компанія намагатиметься зробити усе можливе, щоб споживачі не відчули незручностей. Але, зі свого боку, ми не можемо діяти всупереч законодавству і вимушені виконувати його вимоги.

 

Адміністрація ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО»

 






Автор: на правах рекламы
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх