РПЛ почала боротьбу за подолання вето Президента

16.08.2018, 16:21 Переглядів: 2 025

 

На Полтавщині депутати РПЛ зареєстрували Звернення до Верховної Ради України щодо подолання вето Президента України на Закон України №5495 про боротьбу з контрабандою лісу-кругляка

Дане звернення мають розглянути та ухвалити депутати місцевих рад на найближчих сесіях.


Ще у 2015 році РПЛ домоглася запровадження 10-річного мораторію на експорт лісу-кругляка. Але контрабандисти продовжують вивозити український ліс за кордон цілими вагонами та ешелонами. Тільки за минулий рік під виглядом дров до ЄС контрабандисти вивезли 1 млн кубометрів української деревини. Отже, щороку через контрабанду лісу-кругляка українці втрачають 18 млрд. дол., які йдуть у кишені нечесних ділків.


Тому 3 липня цього року ВРУ ухвалила новий закон РПЛ про боротьбу з контрабандою лісу-кругляка №5495. Уньому йдеться про повну заборону на експорт дров. Також суворе покарання для контрабандистів - від 3 до 5 років тюрми і до 12 років за рецидив. Але Президент України 23 липня наклав на нього вето. Адміністрація Президента вважає, що ця заборона порушує Угоду про асоціацію з ЄС. Складається враження, що Європі потрібен лише наш ліс, а не промислові вироби з деревини. Це зайвий раз підтверджує, влада намагаються перетворити Україну на сировинний додаток Європи.


Радикальна партія Олега Ляшка проти перетворення України на сировинну колонію. Олег Ляшко зазначає:

«Вето Президента - це вкрадені в українців робочі місця і достойні зарплати. Вето Президента - це чіткий сигнал контрабандистам, що вони і далі можуть безкарно грабувати. Порошенко пропонує виключити норму про заборону експорту дров. Це означає, що саме Порошенко і його оточення відповідають за шалену контрабанду лісу під виглядом дров і захищає мародерів, які продають за безцінь національні багатства України.»


 


В.о.голови Полтавської територіальної організації РПЛ Дмитро Кавунник вважає, що проблема нашої влади – це відсутність комплексних рішень для лобіювання інтересів держави. Радикальна партія Олега Ляшка підходить комплексно до вирішення питань в інтересах держави та українців. Один із самих успішних законопроектів прийнятих ВРУ - це був мораторій на заборону вивозу лісу-кругляка. Завдяки цьому є значний приріст економіки. Але так як ліс продовжують вивозити – РПЛ ініціювала закон про посилення кримінальної відповідальності та Президент його ветував.


«Я все одно доб’юся кримінальної відповідальності за контрабанду лісу. Продавати за безцінь наш ліс і позбавляти українців роботи та можливості дихати свіжим повітрям я не дозволю ні Порошенку, ні будь кому іншому!»
, - запевнив Олег Ляшко.




Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх