Незручні історії жінок Кременчука

20.05.2019, 17:00 Переглядів: 7 231

 

Пересічний сюжет відомого телеканалу про спортивне змагання. На фоні сильних чоловіків біжить трійка учасниць популярного конкурсу краси. Об’єктив оператора фокусується на їх еротичному способі подолання перешкод. Ще одну дівчину чоловіки тягнуть на рампі, після чого вона обіцяє схуднути.…А от поза сюжетом сотні учасниць відмінно пройшли дистанції і не зламались там, де чоловіки опускали руки. Така сексистська подача матеріалу – зручна і звична в Україні.

Тому справедливо буде поговорити і про «незручну» правду, коли жінки успішно долають свої життєві дистанції.


Інша жінка

 

В самому серці України – місті Кременчук –  є унікальна жіноча організація «Інша жінка». Основна увага зорієнтована на підтримці жінок у їх кар’єрі, освіті, передачі досвіду від жінки до жінки.

Організацію створила кременчужанка Юлія Цибульська, аби не просто навчати жінок веденню бізнесу, але і давати на мрію гроші. А ще на рахунку організації кілька івентів, які збирали не менше 700 учасниць і відомих в Україні спікерок. І кожна жінка, яка виходила із зали після такого заходу, вже була іншою.

А які вони, інші жінки?

 

«..Навіщо тобі це треба? ..»

 

Юлії Цибульській 31 рік. За плечима – успішний бізнес, ідеальна сім’я і численні громадські проекти. А ще у неї за плечима купа відмов, зневіри і помилок. І зараз вона не просто насолоджується результатами своєї праці,  але й завзято продовжує працювати та навчає жінок, як повірити в себе і втілити свої ідеї в життя.

«Навіщо тобі це треба?..» - говорив їй чоловік, друзі, знайомі. Батьки завжди були проти, аби їх донька займалася власною справою. Бо це величезна відповідальність не лише за себе, але й за інших.

«Це не жіноча справа», «Що тобі не вистачає?» - ці питання я чула та чую до сих пір», - зізнається Юлія.

Їй ставали на перешкоді власні страхи, суспільні стереотипи, відсутність підтримки, адже «це не для жінки». Але з дитинства вона була наполегливою та звикла фінішувати першою, тому спинитися вже було неможливо.Тепер вона сама пише ці історії. Як для себе, так і для інших жінок.

«Я хочу дати жінці підтримку та віру в свої сили, навіть якщо в неї не вірить ніхто. Будь-який талант та особистість можна втратити зневірою близького оточення. Ми формуємо оточення з успішних жінок, що не конкурують з іншими, а допомагають. Потрібно діяти разом. Бо чотири руки можуть більше, ніж дві».


Нині Юлія з всеукраїнським проектом «Жіноча коаліція України» змагається за перемогу у «Нових лідерах». Їй знову кажуть, що нічого не вийде. Вона знову цього не чує і впевнено йде до своєї мети.



«Всіх цікавить те, під кого я лягала...»

 

Владлена Умнова - досвідчений кризис-менеджер, яка одночасно очолювала два великих підприємства - кіровоградський і кременчуцький хлібокомбінати. Загалом досвід управління великими промисловими підприємствами складає 15 років.

Часто її наймають для «перепрошивання» підприємств і досягнення максимальних показників успішності. Очікувано, що найчастіше у своїй роботі Владлені доводиться працювати саме з чоловіками. 

- Так, моє ім’я на слуху, мене рекомендують як управлінця вищої ланки. Але завжди перші кроки на роботі – це боротьба з «вітряками» : доводити своїми діями, що ти спеціаліст. Якщо ж мова йде про чоловіків, то їм це зараховується «за замовчуванням», - розповідає жінка.

Владлена переконана, що жінка краще працює в режимі багатозадачності. Коли люди зустрічають чоловіка, який «тягне на собі» і роботу, і побут, і сім’ю, то це, м’яко кажучи, вражає. Якщо поруч з ним поставити таку ж жінку  - це сприймається нормально.

- Ніхто не бачить, як ти прокидаєшся о 4 ранку, аби приготувати сніданок для дітей. А інколи і взагалі не лягаєш спати, бо твоя робота – цілодобова.... Але мені часто приписували, що я коханка великого політика, що «лягаю під когось». На обласній нараді журналіст намагався знайти причину, чому я,  красива, молода і така успішна? Зрозумійте, що у нас немає чоловіків-олігархів і багатих батьків. У людей просто не вкладається в голові важка праця і розвиток, завдяки якому ми стали успішними, - зазначає Умнова.


«За півроку три дівчини пішли в декрет і за кожну з них я раділа»

 

Комерційний директор ТОВ «Кременчуцька міська друкарня» Ольга Самаркіна ретельно підбирала своїх працівників. Головне, за її переконанням, аби людина була зацікавлена в отриманні максимального результату.

Так склалося, що нині в її підпорядкуванні вісім спеціалістів і всі вони – жінки. Багато роботодавців скептично налаштовані на жінок через можливий декрет і сімейно-побутові питання. Ольга ж навпаки радіє, коли її підлеглі будують міцні сім’ї і стають матерями.

- Я сама жінка, у мене двоє дітей, і коли за півроку троє дівчат пішли в декрет, щиро за них раділа. Кожна з них самовіддано працювала і це для мене на роботі головне, - розповідає вона.

В «Іншу Жінку» вона прийшла, аби черпати позитив.

- Всі учасниці організації – це дуже енергійні жінки, які діють. Я пишаюся кожною дівчиною. Кожна з нас – це інша жінка. Ми поза всіма шаблонами і не боїмося помилок, - підкреслює Ольга.


Терапія через творчий простір

 

Творча кав’ярня «Color it espresso bar» давно стала улюбленим місцем відпочинку кременчужан. Подібні заклади власниця кав’ярні Ганна Тимофієнко зустрічала тільки за кордоном.

Чим особливий цей заклад? Неординарна арттерапія – п’єш каву і малюєш.

Картина за три години? Легко! Часто люди навіть плачуть під час створення картин, адже перед очима стоять спогади і те, що спонукало їх відволікатися за пензлем.

- Коли приходять дорослі, то часто вони не вірять у власні сили, що зможуть намалювати красиву картину.. Але хіба бувають некрасиві картини?.. Мабуть це наше виховання, якась скутість. Водночас, ви б бачили дітей – вони впевнені, що вони все вміють і картини у них чудові. Нам дуже не вистачає цих внутрішніх дітей і відчуття гордості за те, що ти робиш, - ділиться спостереженнями Ганна.


Жінки, які створюють себе самі

 

Є в «Іншій жінці» і кваліфікована бізнес-тренерка Анна Коваленко. Вона навчає не лише завдяки своєму досвіду, але і має для цього відповідні навички. Спочатку це була необхідність для того, щоб управляти колективом потім для саморозвитку і тепер це окрема професія.

У Кременчуці Анна має досвід проведення фестивалю «Аніма», конференції для жінок «Woman MBM» .

Тренерка впевнена, що людина найкраще вчиться від людини.

- Ми можемо подивитися мільйони фільмів, перечитати сотні книг.. Але будемо одинокі з цими знання. Для реалізації ідей потрібне ресурсне оточення, жінки, які які створюють себе самі, у яких є цілі і вони впевнено ідуть до них, - говорить Анна.

Вже на першій зустрічі з Цибульською вона зрозуміла, що їхні цінності перетинаються і що разом вони здатні втілити в життя більше проектів.

- Дуже багато жінок з трьома дітьми на руках залишались одні, без чоловіка. І знаходили в собі внутрішні ресурси, аби маленькими кроками досягати перемог. Це і створення малого бізнесу, і кардинальна зміна всіх життєвих пріоритетів. Таких історій багато. І вони надихають, - розповідає Анна.


Якщо у вас є бажання змінювати країну, приєднуйтесь до «Іншої Жінки»!  Борімося – поборемо!



Автор: прес-служба ГО Інша Жінка
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ІНША ЖІНКА»

Інша жінка

Громадська організація Інша Жінка була створена у 2018 році

Актив організації - жінки, які є експертками та досягли результатів, кожна у своїй галузі: бізнесі, суспільній роботі, мистецтві та творчості, та готові приділяти час суспільно-важливим проектам, ділитися досвідом, підтримувати інших. І він постійно зростає

Наша мета - розбудувати спільноту освіченого суспільства, в якому інтелект буде трендом, а гендерна рівність - запорукою економічного зростання в суспільстві

Громадська організація Інша Жінка за 2 роки існування реалізувала багато ініціатив у підтримку гендерної рівності, розвитку жіночого підприємництва та попередження домашнього насильства, в тому числі через фінансову незалежність. На запрошення Іншої Жінки Кременчук відвідали Ніна Левчук, Марія Єфросиніна, Ольга Фреймут, яка запропонувала бути Амбасадором організації. У 2019 році був реалізований пілотний проект школи бізнесу для жінок, переможниця якого отримала 30 000 грн на розвиток власної справи та відкрила соціальний центр з вивчення іноземних мов. Зараз Інша Жінка створює Бізнес-інкубатор з розвитку жіночих ініціатив у Кременчуці, проект є грантовим та допомагає жінкам абсолютно безкоштовно отримати якісну бізнес-освіту та широку медійну підтримку їх майбутніх проектів, партнерів та партнерок, перший офіс, інформаційну підтримку.

Ця рубрика - про нас та нашу діяльність, про можливості для жінок та перспективи розвитку нашого міста. Долучитись до нас можна на нашому сайті

www.divergentwoman.com

А також на офіційній сторінці у ФБ

https://www.facebook.com/divergentwoman/

З повагою,

Голова ГО «Інша Жінка» Юлія Цибульська

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх