Залишаться без світла: що чекає на гуртожитки-боржники у Кременчуці

21.09.2021, 17:00 Переглядів: 1 725

 

З боргами за комірне та без електрики можуть опинитися гуртожитки у м.Кременчук. Про це повідомили у керуючій компанії “Будсервіс”, яка обслуговує такі будинки.

ТОП-5 гуртожитків з найбільшою заборгованістю за електроенергію станом на 1 вересня 2021 року є:

Адреса Заборгованість, грн.
1 вул.Східна, 22 455 376
2 вул.І.Приходька, 37 250 005
3 вул.Шевченка, 27 249 070
4 вул.Чумацький шлях, 3 236 166
5 вул.В.Сухомлинського, 122 122 135


- Загальна заборгованість гуртожитків складає 1,7 млн грн, – зауважує директор керуючої компанії “Будсервіс” Сергій Зінченко. – Платежі за послуги з управління у гуртожитках і раніше були незадовільні, коли електроенергія коштувала 0,9 гривні за 1кВт·год. А в 2021 році ситуація ще погіршилася, адже з 1 січня 2021 року Кабінет Міністрів України підвищив ціну на електричну енергію, яка тепер становить 1,68 грн з ПДВ незалежно від обсягу споживання. Як наслідок, заборгованість мешканців стрімко зростає. В той же час компанія сплачує АТ “Полтаваобленерго” за спожиту мешканцями електроенергію вчасно та в повному обсязі. Така ситуація не може продовжуватися, тож плануємо відключати боржників від послуги.

Слід зазначити, що якщо у звичайному багатоквартирному будинку за показниками загальнобудинкового приладу обліку рахуються витрати електроенергії лише у місцях загального користування, то у гуртожитках враховується також електроенергія, використана самими мешканцями в квартирах. Це означає, що всі витрати на електроенергію, яку використовують мешканці гуртожитку: електроспоживання у квартирах, освітлення місць загального користування, робота ліфтів, робота підкачуючих насосів, – лягають на плечі компанії-управителя, адже вона мусить сплатити їх у повному обсязі енергопостачальнику.

Про свій намір відключити гуртожитки від електропостачання компанія буде попереджати за 15 днів. У боржників є можливість запобігти відключенню і погасити заборгованість. Також вони можуть оформити договір реструктуризації, якщо споживач не в змозі оплатити всю суму боргу одразу.

Деталі за номером телефону гарячої лінії КК “Будсервіс” у Кременчуці:

067 341 41 41

У компанії також наголосили на необхідності не зволікати та своєчасно розраховуватися за отримані житлово-комунальні послу

Автор: Пресслужба ТОВ «КК «Будсервіс»
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

КЕРУЮЧА КОМПАНІЯ "Будсервіс":

Будсервіс

Про компанію КК "Будсервіс".

Компанія пропонує технічне обслуговування будівель, послуги з прибирання будинків і прилеглих територій, обслуговування енергетичних, теплових, водопровідних та пожежних систем, а також ремонт будинків та експлуатацію ліфтів. Керуюча компанія обслуговує територію Крюківського району міста Кременчука.

В обслуговування будинків та прибудинкової території входять такі роботи:

  • - Прибирання прибудинкової території
  • - Технічне обслуговування ліфтів, енергопостачання ліфтів.
  • - Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем гарячого та холодного водопостачання, водовідведення, централізованого опалення, зливової каналізації.
  • - Дератизація, дезінсекція.
  • - Обслуговування димових та вентиляційних каналів.
  • - Технічне обслуговування та поточний ремонт мереж електропостачання та електрообладнання, конструктивних елементів, внутрішньобудинкових систем гарячого і холодного водопостачання, водовідведення централізованого опалення, зливової каналізації і технічних пристроїв будинків та елементів зовнішнього упорядження.
  • - Освітлення місць загального користування, підвалів та підкачування води.

НАША АДРЕСА: Україна, м.Кременчук, вул.Велика Набережна,17

ТЕЛЕФОН: +38 (067) 341-41-41

НАПИСАТИ НАМ на email: 35868931@ukr.net



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх