Під гул сирен у Кременчуці провели боксерський турнір пам’яті Баглаєнка

27.12.2022, 14:29 Переглядів: 3 858

 До нашого міста з’їхалися команди з Олександрії, Світловодська та Глобине

Вперше боксерський турнір, через воєнний стан та постійні обстріли, відбувся не у стінах СДЮШОР, а у підвалі. Традиційний турнір з боксу серед юнаків пам’яті видатного дитячого хірурга Баглаєнка О.Г. відбувся 24 грудня. Змагання зібрали 50 учасників з Кременчука, Олександрії, Світловодська та Глобине. Наше місто представили боксери з СДЮШОР, спортивного ліцею ім. Піддубного, СК «Легіон», СК «Колос», СК «Альянс», СК «Чемпіон».

*Олександр Баглаєнко дитячий хірург, який провів понад 15000 операцій, чим врятував дитячі життя. З 2005 року щороку наприкінці грудня проходить турнір пам’яті видатного лікаря.

 

Під козацький марш команди вишукувалися на рингу, виконали славень та подякували ЗСУ, адже у цей час лунала повітряна тривога й російські війська здійснювали масований обстріл.

 

Гімн України виконала онучка Олександра Баглаєнка Лариса

Юні спортсмени та спортсменки отримали неоціненний досвід та подарунки (термокружки та шапки з логотипом федерації боксу).  

 

Олег Гончар на фото по центру

— Проводимо невеликий турнір, тому у нас сьогодні 25 пар (50 учасників). Приїхали до нас друзі з Олександрії, Світловодська, Глобине та клуби Кременчука, — розповів директор СДЮШОР Олег Гончар.

Щодо проведення майбутніх змагань Олег Гончар зауважив, що у такий важкий час важко щось передбачити, але планують провести наступного три турніри: першість міста, турнір пам'яті Шевченка та пам’яті Баглаєнка.

 

Змагання стали справжньою віддушиною для юних спортсменів. Хлопці та дівчата готувалися до змагань попри повітряні тривоги та аварійні відключення світла. Через воєнний стан змагання майже не проводилися, тому ці змагання стали можливістю вдосконалити свої навички та вміння.

 

«Телеграф» поцікавився у президента міської федерації боксу Віталія Марченка, з якими труднощами зіштовхнувся місцевий бокс, адже крім відтоку спортсменів, приїзду дітей-переселенців, в цілях безпеки діти були змушені спуститися до підвалу. За кілька місяців тут у старому/новому залі за його кошти зробили капітальний ремонт: оновили ринг, зробили центральний вхід ремонт залу, освітлення, стеля, стіни.

 

- Нам найменш важко у такий час, ніж нашим Збройним Силам. Ми намагаємося максимально сприяти молоді, щоб вони не втрачали у цей не легкий час для країни найкращі свої спортивні роки, у зв’язку з російською агресією. А займалися спортом навіть у такі важкі часи.

- СДЮШОР зіштовхнулося з проблемою – їм довелося перебратися у підвал.

- Так, цей підвал діє, як укриття. Зробили капітальний ремонт й будемо допомагати усіма зусиллями для того, щоб спортсмени не полишали тренувальний процес й готувалися у гідних умовах. Дітям потрібні тренування й ми все для цього робимо. Й наразі проводимо 18 турнір пам’яті видатного хірурга Олександра Баглаєнка.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх