Президента закликають присвоїти звання Героя України випускнику Кременчуцького військового ліцею Олександру Єлисєєву

7.12.2022, 20:02 Переглядів: 2 176

 

Збір підписів триває 

На сайті президента України розмістили петицію з проханням посмертно надати звання Героя України випускнику Кременчуцького військового ліцею Олександру Єлисєєву. Збір підписів за посиланням

Єлісєєв був командиром взводу батареї реактивної артилерії, пройшов запеклі бої на Київщині — саме його бригада не пустила ворога до столиці зі сторони Макарова. Загинув 8 жовтня на Харківщині.

— Його бойовий шлях проходив крізь запеклі бої на Київщині – саме його бригада не пустила ворога до столиці зі сторони Макарова, далі очолював протитанковий резерв на півдні Херсонщини, виконуючи обов'язки командира батареї... далі Харківщина оборона й наступ в районі Ізюма, де також виконував обов'язки командира батареї... У травні Олександр у свої 22 роки отримав звання старшого лейтенанта і став командиром самохідної артилерійської батареї. Вчився опановувати озброєння надане нашими союзниками у Німеччині. Отримавши це озброєння він та його бойовий підрозділ міцно тримав оборону в районі Бахмуту і Соледару.

У серпні бригаду перевели в Харківську область для участі у контрнаступальних операціях, де його батарея була підпорядкована розвідувально-диверсійному підрозділу «Kraken» — вони разом з Князівською бригадою рівняла ворога з землею і звільняли українські міста та села від російської окупації.Його підрозділ знищив багато вражої техніки та живої сили. Під час обстрілів батареї ворожими дронами-камікадзе його підлеглі отримували поранення, під його керівництвом вони були вчасно доставлені в медзаклади та були врятовані. В черговий раз рятуючи техніку та особовий склад був вимушений шукати для них безпечне місце, але на жаль, ворожа міна обірвала молоде життя ...За понад 7 місяців війни Олександр став справжнім Князівським драконом, як в 14-ій бригаді називають артилеристів, і робив все для досягнення нашої спільної мети — перемоги. Ворожа міна обірвала молоде життя, залишивши батьків без сина, а дружину — без чоловіка, — йдеться у повідомленні. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх