Як правильно обрати павербанк, щоб не нашкодити смартфону

29.11.2022, 07:45 Переглядів: 3 676

 

Слід пам'ятати, що неправильне використання пристрою або погана якість девайсу може зіпсувати акумулятор мобільного телефону

В умовах постійних відключень електроенергії павербанки набули неабиякої популярності, адже вони допомагають вчасно підзарядити смартфони й довше залишатися на зв'язку. Але слід пам'ятати, що неправильне використання пристрою або низька якість девайсу може зіпсувати акумулятор мобільного телефону.

Ось кілька рекомендацій, як не нашкодити смартфону:

  • Слід пам'ятати, що дешеві блоки живлення від сумнівного виробника можуть зіпсувати батарею при тривалому використанні.
  • Будь-який зовнішній акумулятор повинен мати захист від перезаряджання. Якщо його нема, то від'єднуйте пристрій, як тільки батарея  зарядиться на 90-95%.
  • Бажано не використовувати павербанки з можливістю швидкої зарядки, якщо вони не надійного бренду. Швидке заряджання може надати на телефон занадто багато енергії й спричинити пошкодження акумулятора. 
  • Що більша місткість пристрою, то краще. У павербанків завжди є мінімальний саморозряд батареї, проте з часом характеристики погіршуються, тому краще вибирати акумулятор із запасом у 20-30%. Але слід пам'ятати, що чим більша ємність батареї, тим більші вага та розмір павербанку.
  • Вибирайте пристрій із кількома вихідними USB-роз'ємами. Так зручніше буде його використовувати.
  • Павербанки заряджаються від мережі двома способами — через USB Type-C та Micro-USB та від сонячної енергії. Перший спосіб не дає можливість швидкої зарядки, а другий не надто практичний. Тому найкраще вибирати пристрій, що підтримує два способи заряджання, аби була альтернатива.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх