Треба обирати пріоритети: на Кременчуччині триває відновлення світла та усіх систем забезпечення

25.11.2022, 11:22 Переглядів: 1 472

 

Аварійні бригади енергетиків та комунальників працюють над відновленням електропостачання та усіх систем життєзабезпечення населених пунктів району

Наразі у Кременчуцькому районі працюють аварійні бригади енергетиків та комунальників над відновленням усіх систем життєзабезпечення населених пунктів. Ситуація з електропостачання поступово нормалізується.

Про це на ранковому брифінгу розповів начальник Кременчуцької районної військової адміністрації Олег Лєднік.

Він зазначив, що на Кременчуччині, як і по всій області почали застосовувати графік погодинних відключень від світла через нестачу потужностей енергосистеми країни, які були пошкоджені ворогом.

— Маємо досить сприятливі погодні умови, адже відновлення централізованого опалення проводиться поступово. Водопостачання та електропостачання майже усюди відновлені. Вчорашня ситуація нас багато чому навчила. Ми зробили висновки, виявили недоліки й наразі працюємо там тим, щоб краще підготуватися до наступних викликів. Залучаємо до цієї підготовки територіальні громади, відповідні служби та підприємства, — зазначив Олег Лєднік.

Він зауважив, що органи місцевого самоврядування, які є розпорядниками бюджетних коштів і мають усі необхідні повноваження та ресурси, мають обрати пріоритети у своїй роботі у воєнний час і більш раціонально використовувати бюджетні кошти та ресурси.

— Районна військова адміністрація не є розпорядником бюджетних коштів. Ми разом з обласною військовою адміністрацією виконуємо роль каталізатора та організатора по вирішенню проблем, пов’язаних з війною, забезпечуємо збереження правопорядку в районі, допомагаємо підприємствам зберегти робочі місця, що наповнює бюджети усіх рівнів. Усі інші комунально-побутові питання мають вирішувати органи місцевого самоврядування. Їх повноваження у цих питаннях під час війни ніхто не обмежував. Так само, як і до війни, вони мають займатися соціальними та комунально-побутовими проблемами людей. І кожен керівник територіальної громади має обирати пріоритети – що важливіше для людей, на тому в першу чергу і зосереджувати зусилля та ресурси. Нажаль, ситуація з розгортанням Пунктів незламності силами територіальних громад показала, що органам місцевого самоврядування над цим ще треба багато працювати, а виправляти допущені помилки треба негайно. Щодо розгортання Пунктів незламності рятувальниками ДСНС, то в цілому вони зі своїм завданням справились, — пояснив Олег Лєднік.

Керівник Кременчуцької РВА розповів про низку заходів, які планується провести вже сьогодні щодо покращення системи зв’язку, мобільного інтернету, роботи Пунктів незламності та інших нагальних питань в умовах надзвичайних ситуацій, зокрема, таких як блекаут.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх