Німеччина передасть Україні чотири системи протиповітряної оборони IRIS-T замість однієї

4.10.2022, 14:35 Переглядів: 1 686

 

Такої зенітно-ракетної системи ППО немає навіть у Бундесвера

Німеччина передасть Україні чотири системи протиповітряної оборони IRIS-T SLM замість однієї. Про це повідомляється на сайті німецького уряду.

У списку військової допомоги, що надає Німеччина, зазначені такі зміни: «4 зенітно-ракетні комплекси IRIS-T (зараз є бюджет ще на три системи)».

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, першу систему ППО IRIS-T Німеччина передасть Україні цієї осені. Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен підтвердила ці слова прем’єра, повідомивши про строки постачання цих зенітно-ракетних систем.

- Першу новітню систему ППО IRIS-T Україна отримає у жовтні, - заявила вона.

За її словами, другу систему планується поставити до кінця 2022 року, а ще дві – наступного року. Ці чотири системи IRIS-T зроблять на підприємстві військово-промислового комплексу Німеччини спеціально для України. Вона додала, що такої зенітно-ракетної системи ППО немає навіть у Бундесвера.

IRIS-T SLM – розроблений Diehl Defence сучасний наземний зенітно-ракетний комплекс на шасі MAN SX 45 (8x8) з модифікованими керованими ракетами малої дальності IRIS-T з інфрачервоною головкою самонаведення, оснащений потужним двигуном. Дальність стрільби з вертикальної пускової установки – до 40 км, висота ураження – до 20 км. Може вражати літаки, гелікоптери, крилаті ракети, снаряди реактивної артилерії, безпілотники, протирадіолокаційні ракети та бомби.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх