В Україні презентували мобільний додаток для жінок, що зазнають домашнього насильства

4.08.2022, 17:02 Переглядів: 1 357

 Основна перевага - прихована кнопка SOS

В Україні представили мобільний додаток для жінок, які постраждали від домашнього, гендерно зумовленого насильства або перебувають у групі ризику. Про це повідомили на сайті Президента України. Його презентували Олена Зеленська та очільник Міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський. 

Перша леді заявила, що в Україні кожна 5 жінка стала жертвою домашнього насильства. Проте лише третина з них повідомила про це.

«Ми боремося не лише за свою свободу, ми боремося і за людяність. І сьогодні ми зробимо ще один крок для того, щоб мати змогу ефективніше боротися з домашнім та гендерно зумовленим насильством», – зазначила Зеленська.

На думку розробників, додаток полегшить отримання допомоги тим жінкам, які не можуть зателефонувати в поліцію через фізичні особливості (наприклад, вади), тотальний контроль особистого життя, відсутність коштів на рахунку тощо. 

Основною перевагою додатка є прямий зв’язок з поліцією через кнопку SOS, без дзвінка на 102 та з автоматичним визначенням місця перебування постраждалої за допомогою геолокації.

Завантажити його можна як у Google Play, так і в App Store. 

Додаток розробили таким чином, що він цілком непримітний для насильника, і це дає змогу постраждалій без остраху встановити застосунок на смартфоні. 

Зовнішній інтерфейс замасковано під звичайний додаток. Кнопку виклику поліції, корисну інформацію та контакти інших служб допомоги можна знайти тільки у прихованому інтерфейсі, доступ до якого має лише власниця смартфона.

Назву додатка не розголошують задля безпеки користувачок.

Дізнатися подробиці про назву і встановлення розробки можна, зателефонувавши на гарячу лінію 116-123. 

МВС і Фонд ООН у галузі народонаселення планують поширювати інформацію про додаток серед тих жінок, яким він потрібен, при цьому зважати на їхню безпеку та конфіденційність.

Автор: Олеся Данилова
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх