Німеччина передасть Україні суперсучасну систему ППО, якої немає навіть у Бундесверу

25.06.2022, 14:29 Переглядів: 1 978

 

ЗСУ можуть розраховувати на 10 стаціонарних німецьких систем ППО

Уряд Німеччини вирішив прискореними темпами постачати Україні озброєння, необхідне для перемоги над армією росії. Зараз ця країна пообіцяла надати нам найновіший зенітно-ракетний комплекс для ППО.

Про це повідомляє посол України в Німеччині Андрія Мельника, який окремо подякував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу за контракт на постачання суперсучасних засобів протиповітряної оборони.

Повідомляється, що йдеться про 10 стаціонарних систем IRIS-T SLS, які оснащені ракетами класу «земля-повітря» малої дальності. Вони вважаються одними з найкращих у світі. Мало того, їх немає на озброєнні навіть у армії ФРН.

- Сподіваюся на підтримку з боку Берліна у закупівлі наступних 10 стаціонарних систем ППО IRIS-T, які вважаються одними з найкрутіших у світі та протягом наступних років можуть забезпечити безпечне небо над Україною, – пояснив посол.

Він також розповів, що дипломатам вдалося у тісній взаємодії з виробником Diehl Defence подолати політичний опір та домогтися укладання контракту на закупівлю першої такої системи вартістю 178 млн євро за рахунок уряду Німеччини.

Ракетна система середньої дальності IRIS-T SLS здатна вражати повітряні цілі на відстані до 40 км (вертольоти, літаки, а також крилаті, протикорабельні, протирадіолокаційні та інші типи ракет). Радіолокаційна станція виявляє цілі в радіусі 250 км. Ракети IRIS-T мають охолоджувану інфрачервону головку самонаведення.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх