Уперше за два роки на Полтавщині зросла захворюваність на туберкульоз

8.06.2022, 10:02 Переглядів: 3 011

 

Підвищилася і смертність від цього захворювання

Уперше за два роки на Полтавщині зросла захворюваність на туберкульоз. Про це йшлося на засіданні Полтавської обласної ради з координації дій у відповідь на поширення туберкульозу, ВІЛ та наркозалежності, повідомляє КП «Полтавський обласний центр громадського здоров’я Полтавської обласної ради».

У І кварталі цього року, вперше за два останні роки, захворюваність на туберкульоз зросла на 16%. За 5 місяців цього року стрибок ще вищий – на 36%. Також за 5 місяців підвищилася смертність від цього захворювання.

Серед причин цього явища – зростання кількості обстежень та велика кількість людей, які прибули в нашу область з інших регіонів (Харківщини, Сумщини, Донбасу). У них виявили задавнені форми та випадки мультирезистентного туберкульозу. Зросла кількість обстежень як місцевого населення, так і тимчасово переміщеного.

Наразі на амбулаторному лікуванні туберкульозу в області перебуває 336 людей, на соціальному супроводі – 428 (це й деякі пацієнти стаціонару в тім числі). Без супроводу залишаються лише 3-5% людей із туберкульозом.

Зараз тривають перемовини з ЮНІСЕФ про виїзди фахівців вторинної ланки надання медичної допомоги по території області, про доставку АРТ та протитуберкульозних препаратів у найвіддаленіші куточки Полтавщини.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: prostir.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх