Перший військовий рф отримав вирок суду за вбивство цивільного, ще двох судять на Полтавщині

23.05.2022, 15:01 Переглядів: 1 314

 

Окупанту з росії призначили максимальне покарання - довічне позбавлення волі, двоє інших можуть отримати до 12 років

Солом'янський районний суд Києва засудив до довічного позбавлення волі російського військового Вадима Шишимаріна у справі щодо вбивства мирного жителя Сумщини.

- Суд ухвалив, Шишимаріна визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.488 ККУ, та призначити йому покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Строк відбування покарання Шишимаріну врахувати з 1.03.2022 року, - зачитав вирок окупанту суддя.

Окрім того, суд постановив стягнути з засудженого близько 24 тисяч грн за проведення судових експертиз та передати в дохід державі п'ять автоматів Калашникова для подальшого використання ЗСУ.

Варто додати, що Солом'янський районний суд повністю задовольнив прохання прокуратури про призначення російському військовому Вадиму Шишимаріну довічного ув’язнення.

Шишимарін в ході судового засідання, після оголошення обвинувального акту у справі, визнав себе винним. Слідство встановило, що 21-річний військовий 28 лютого 2022 року вбив беззбройного мешканця смт Чупахівка Сумської області, який вів узбіччям дороги велосипед.

Це перший суд над російським військовим окупантом за вбивство мирного жителя в Україні з початку повномасштабного вторгнення рф.

Тим часом, на Полтавщині розпочався другий в Україні судовий процес над військовослужбовцями російської армії, яких підозрюють у порушенні законів війни. Суд розпочався у четвер, 19 травня.

Двох громадян росії – Олександра Бобикіна та Олександра Іванова – звинувачують у артилерійському обстрілі території Харківської області.

За даними слідства, у перший день військового вторгнення росії в Україну вони з систем залпового вогню «Град» обстріляли Харківщину з російської, а потім і з української території. Снаряди влучили в житлові будинки у Козачій Лопані та ветеринарний ліцей у селищі Ветеринарне під Дергачами.

Бобикін та Іванов повністю визнали свою провину та погодилися давати свідчення, тому прокурор попросив розглядати справу без вивчення доказів. Обом загрожує позбавлення волі від 8 до 12 років за статтею про порушення законів та звичаїв війни (ст.438 КК України).

 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх