НБУ скасовує обмеження на курс продажу валют

20.05.2022, 20:19 Переглядів: 3 451

 Раніше курс не мав відхилятися від офіційного більш ніж на 10%

Відзавтра, 21 травня,  Національний банк України скасовує обмеження на курс продажу валюти. Про це повідомили в пресслужбі НБУ.

«Зняття обмежень на встановлення курсів, за якими банки продають валюту населенню, поліпшить умови роботи легальних суб’єктів ринку», - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше курс не мав відхилятися від офіційного більш ніж на 10%

Також НБУ скасував аналогічні обмеження на встановлення курсу, за яким банки списують з рахунків клієнтів кошти в гривні, якщо люди розраховуються гривневими картками за кордоном.

Ще одне нововведення - НБУ тимчасово зменшив щомісячний ліміт на зняття за кордоном готівки з гривневих рахунків, відкритих в українських банках. Тепер сума становить до 50 тис гривень в еквіваленті -  раніше було 100 тис.

Крім того, в НБУ банкам тимчасово заборонено:  переказувати кошти з метою надання кредитів нерезидентам (крім фінустанов); надавати кредити юридичним особам у національній валюті для погашення кредитів в іноземній валюті; змінювати валюту виконання кредитних договорів, які укладені з юридичними особами (крім банків), з іноземної валюти на гривню.

«Відповідні зміни також покликані обмежити можливості для непродуктивного відтоку капіталу та зберегти золотовалютні резерви на достатніх рівнях», - зазначили в Нацбанку.

Нагадаємо, днями Кабінет Міністрів домовився з операторами ринку призупинити державне регулювання цін на пальне з метою якнайшвидшого вирішення ситуації з дефіцитом, що виник на тлі агресії російської федерації.


 

Автор: Олеся Данилова Джерело фото: money24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх