Баржі з буксиром-криголамом привезли до Кременчука нову техніку для будівництва мосту

18.01.2022, 13:37 Переглядів: 6 680 Коментарів: 2

 

Наразі підрядник влаштував 24 сталеві труби, які стануть опорами для нового мосту

Для будівництва нового мосту через річку Дніпро до Кременчука надійшов черговий транш техніки з Туреччини. За інформацією Служби автомобільних доріг у Полтавській області, обладнання йшло Чорним морем.

Цього разу баржі разом з буксиром-криголамом доставили необхідні механізми, які будуть задіяні безпосередньо в зимовий період для влаштування фундаментів в акваторії річки під час зведення пілонів (зокрема, перевезення бетонозмішувачів з берега до місця влаштування труб).

Бетонний завод вже змонтований на 100% та успішно пройшов тестові запуски.

Наразі підрядник влаштував 24 металеві труби. Кожна з них проходить три етапи заглиблення за допомогою різних механізмів: віброзаглиблювача, дизель-молота та бурової установки Wirth.

Металеві труби для опор мосту доставляють на місце встановлення буксирами, які тягнуть їх від пірсу просто по воді. Вже на місці будівництва пілонів встановлений на баржі кран піднімає їх для подальшого занурення.

Кожна труба має діаметр 2 метри, а ось довжина – різна. Вона може бути 32, 34 чи навіть 36 метрів. Довжину кожної труби проєктанти розрахували завчасно, залежно від рельєфу дна. І тепер кожна встановлюється у точно визначене місце.

Для заглиблення труб спочатку використовують віброзаглиблювач та дизель-молот. Коли досягають скельних гранітних порід, починає працювати бурова установка Wirth. Суміш піску, граніту й води, яка утворюється під час буріння, викачується з труби і спеціальним рукавом подається на баржу. Цю суміш вивозять на берег, де утилізують.

Новий міст буде вантовим з двома пілонами у монолітному залізобетоні коробчастого перерізу висотою 103 м від верху ростверка. Схема прогонів – 180+360+180 м. Загальна довжина прогонів – 720 м. Підмостовий габарит – 18,5 м.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

592
18 січня 2022 14:59

А при чем фотка моста через Сулу ?


3 3
1 457
18 січня 2022 15:15

Цитата: ankrem

А при чем фотка моста через Сулу ?

тошо через днепр пока нечего показыватьsmile


5 6

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх