Кременчужани тепер можуть оформити субсидію та пенсії через портал «Дія»

6.12.2021, 12:02 Переглядів: 3 498 Коментарів: 1

 

Щоб отримати нову електронну послугу з оформлення субсидій, треба зробити 21 крок, з'ясував «ТелеграфЪ»

Подати заявку на призначення субсидії чи оформити пенсію тепер можна через портал «Дія». Про запуск нових онлайн-послуг повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці у фейсбуку.

«Відтепер на порталі Дія можна оформити субсидії, подати заявку на призначення або перерахунок пенсії, отримати довідки ОК-5 та ОК-7. Більше не потрібно приносити купу паперів чи сидіти в чергах, щоб отримати ці послуги. Адже все тепер можна зробити, не виходячи з дому. Достатньо заповнити анкету, подати заявку чи згенерувати потрібну довідку в декілька кліків», - написав Денис Шмигаль.

ТЪ перейшов у новий розділ, де можна подати заявку на субсидію (треба обрати зі списку послуг). На сайті є детальний опис послуги. Вказано, що оформлення заявки займе 30 хвилин. Очікувати рішення про призначення (чи не призначення) субсидії — 30 днів.

 

Щоб отримати послугу, треба авторизуватися одним із способів.

 

Далі «Дія» приведе на заявку з оформлення субсидії: потрібно буде зробити 21 крок до мети. (Ми не робили, лише подивилися на початку, як це працює.) Дані про заявника (ПІБ, паспорт, адреса, телефон, мейл підтягуються через «Дію» - їх вже не треба заповнювати.

 

Як працюватимуть органи соцзахисту з отриманими заявками? Як повідомили у Крюківському УСЗН, якщо заявка, що надійшла через «Дію», міститиме помилки — громадянин про це дізнається також через «Дію», і там же йому буде запропоновано подати заявку заново. (Такий самий алгоритм діяв і з порталом Мінсоцполітики, через який можна подати заяву онлайн). До речі, ця опція також залишилась. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

4 363
1
6 грудня 2021 15:57

Все равно данные до 2001 года нужно брать ручками в архиве и ножками нести в пенсионный.


3 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх