Тепер у Дніпрі в Горішніх Плавнях на 2 тонни риби більше

2.12.2021, 16:31 Переглядів: 2 171

 

Це допоможе у боротьбі з синьо-зеленими водоростями

30 листопада працівники Полтавського ГЗК, який входить у групу Ferrexpo, провели чергове зариблення Дніпра у Горішніх Плавнях. У водну випустили 2 т. рослиноїдних риб, а саме: 1,5 т. дворічного коропа та 0,5 т. товстолоба, які допомагають у боротьбі з синьо-зеленими водоростями.

Зарибок був придбаний у Державного підприємства Іркліївський розплідник рослиноїдних риб коштом Ferrexpo. До заходу долучилися працівники компанії, їх родини та небайдужі місцеві жителі, не зважаючи на прохолодну погоду. Увесь процес зариблення відбувався під контролем представників Полтавського рибоохоронного патруля.

До заходу долучилися працівники компанії та їх родини
До заходу долучилися працівники компанії та їх родини

З 2020 року група Ferrexpo реалізує комплексний проєкт спеціальної допомоги річковій екосистемі Дніпра, що прилягає до операційної бази підприємств групи Ferrexpo, шляхом поповнення цієї річки рибою для боротьби зі шкідливими синьо-зеленими водоростями, які накопичуються протягом літніх місяців. 

- Зариблення Дніпра – це наша постійна робота. Компанія Ferrexpo вже вклала більше півмільйона. грн. у даний напрямок і планує продовжувати впровадження ініціатив по збереженню водних ресурсів нашого регіону. Дане питання потребує комплексного вирішення, тому на місцевому рівні ми розповсюджуємо інформацію серед населення про те, що необхідно прибирати сміття, не використовувати миючі засоби із формальдегідом, які спричиняють формування синьо-зелених водоростей та дотримуватись правил і норм, встановлених законодавством щодо вилову риби. Ми вже бачимо суттєве зменшення цвітіння води, і влітку наші чудові пляжі будуть довше доступні для купання, - Сергій Валковий, лідер проєкту, начальник департаменту єдиного корпоративного сервісу і кадрового адміністрування ПрАТ «Полтавський ГЗК».
Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх