Чому у дитячій лікарні Кременчука є перебої з ліками

29.11.2021, 12:02 Переглядів: 3 720 Коментарів: 2

 

У департаменті охорони здоров'я кажуть, що НСЗУ недофінансовує

Кременчужанка Анастасія у фейсбуці опублікувала допис про перебої з ліками у Кременчуцькій міській дитячій лікарні:

У дитячій міській лікарні (офіційна назва комунальне некомерційне медичне підприємство «Кременчуцька міська дитяча лікарня») «закінчуються» запаси ліків! Так нам із дитиною сказали медичні сестри. Цитую: «Правда, даємо останнє, що є..!»

Тому мамочкам навіть дітей до 1 року видають список ліків, які треба купити на день. Ось і нам дали... Знайома фармацевт порахувала, що це десь на 500 грн. В принципі, небагато. Але дійшло до того, що лікарні не забезпечують ліками? Чому таке говорить медичний персонал? Некомерційна медична установа по факту комерційна? Треба назву змінити тоді. З некомерційного на комерційне! Щоб не вводити людей в оману!

Така «діра» в бюджетах? Наскільки погано почав жити Кременчук і Україна сьогодні? Батькам манюнь треба бути готовим до всього!

P.S. Хоч я і в лікарні, перевірити факт того, чи дійсно закінчуються ліки, не можу. Можу лише вірити чи не вірити словам медперсоналу, - написала Анастасія.

На засіданні виконкому журналісти запитали, чому у дитячій лікарні склалася така ситуація з медикаментами. На це директор департаменту охорони здоров'я Максим Середа відповів, що у Кременчуці є програма, коли з міського бюджету повністю оплачується лікування у реанімаційному відділенні. Але якщо казати про інші відділення, то там оплата іде за рахунок коштів НСЗУ (зокрема, і за перший день у стаціонарі), а їх не вистачає, бо Національна служба здоров'я України не виплачує їх у повному обсязі.

- Перший день госпіталізації йде за наші кошти? - запитав мер у пана Середи.

- Частково.

- Мені не подобається ваш прихований патерналізм. Ви спочатку просите кошти на медицину, а потім вам їх завжди не вистачає. При формуванні бюджету ви кажете, що цього достатньо буде, а зараз уже частково. Ви програму вже самостійно звернули «Перший день безкоштовно»? - наступне питання від мера.

- Ніхто її не згортав. Але там проблеми із фінансуванням, там дійсно є збій, - відповів головний медик.

- Дайте мені розрахунок, які у вас проблеми з фінансуванням. Мені здається, що з керівництвом проблеми у дитячій лікарні, - сказав міський голова.

Мер зазначив, що знає вже три історії про перебої з ліками у дитячій лікарні. Він попросив свою заступницю Ольгу Усанову розібратися у ситуації і доповісти йому про результат.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

0
29 листопада 2021 13:08

Шановні, та кому ви чешете? 

Від цієї брехні вже вЕрне. Які, нахер, безкоштовні ліки? Так, ліки вводять, але по результату отримуєш перелік, йдеш до аптеки, купуєш і повертаєш їх назад. Тобто купуєш за свої. Про оговорену суму в карманчик хірургу і анестезіологу розповідати? Шакали ***. 

Вся бюджетна сфера (включаючи владу) - це просто потік безперервної безсоромної брехні. 

Коли якась фігура від другої лікарні на сторінках Телеграфа "вєщает", що внески виключно добровільні і є люди, які взагалі не платять нічого, то це напівправда. По-перше, внески НЕ ДОБРОВІЛЬНІ. По-друге, ті, хто нічого не платять - *** цигани. Натурально цигани. А слов?яни терпілоїди, що своїми внесками оплачують лікування цього *****. 


13 1
166
29 листопада 2021 14:30

Пфф! Я ще влітку писала, що някий 1 день безкоштовно не працює! Навіть нурофену нема дитині дати після операції



А! І до речі, коли я дзвонила у службу мера, щодо цього питання, то звідти відповіли, що ця программа тільки для пільгових категорій


3 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх