Ferrexpo перемогла у премії HR Pro Awards 2021 у номінації «Різноманітність та інклюзивність»

21.11.2021, 14:01 Переглядів: 1 780

 

Третину персоналу компанії складають жінки

Компанія Ferrexpo отримала нагороду на Всеукраїнській премії HR Pro Awards, про це повідомляє Інтерфакс-Україна. Церемонія нагородження відбулась 11 листопада у Києві.

З 2020 року Ferrexpo реалізовує 360-градусну DEI (diversity, equity, inclusion) стратегію, принципи інклюзивності та гендерної рівності. Це перший кейс у великому українському бізнесі, коли до таких питань підійшли систематизовано й комплексно.

30% персоналу компанії Ferrexpo складають жінки, але серед керівників ця цифра менша. До 2030 року компанія задекларувала серед своїх цілей мати 25% жінок на керівних посадах, таким чином компанія прагне до гендерної збалансованості та гармонійності у колективі.

У 2020 році компанія провела гендерний аудит внутрішніх політик на відповідність принципам гендерної рівності, принципів недискримінації та виявлення можливих невідповідностей. Запроваджена позиція Амбасадора з гендерної рівності, DEI офіцерки, розроблені та впроваджені гендерні KPI. 

Заснована школа жіночого лідерства Fe_Munity - освітня платформа для жінок-лідерок, спрямована на отримання необхідних знань та компетенцій для подальшого професійного росту. Навчання пройшли вже більше 160 жінок. Для них створена спільнота випускниць Fe_Munity Alumna, яким надається менторська підтримка. 

Запроваджена школа Ferrexpo Inclusion School. Навчання пройшли 100 керівників, які ознайомились з принципами інклюзивності, гендерної рівності та недискримінації, отримали знання, що сприяють підтримці ідей толерантності, протидії гендерним та іншим видам стереотипів у різних аспектах життєдіяльності підприємства.

Всього за рік роботи вдалося досягти значних результатів:

  • 1 жінка, директорка із персоналу, увійшла до складу правління компанії;
  • 1 жінка зайняла позицію директорки із охорони праці та промислової безпеки;
  • 1 жінка зайняла позицію головної маркшейдерки;
  • 4 жінки стали водійками великовантажних авто;
  • 3 жінки стали елекрогазозварювальницями;
  • 96 чоловіків компанії прийняли HeForShe зобов’язання.

HR Pro Awards - всеукраїнська щорічна премія для професіоналів HR. Головне завдання премії - відзначити командні та особисті здобутки представників професії, які сприяють підвищенню рівня професійних практик в Україні.

Подані проєкти оцінювали понад 30 провідних представників HR-співтовариства України із 15 галузей. Незалежність оцінки підтверджена міжнародною аудиторською компанією KPMG.

- Сьогодні я в черговий раз переконуюсь у правильності обраного нами шляху. Для Ferrexpo, як для міжнародної компанії, різноманіття та інклюзивність є обов’язковою складовою нашої стратегії розвитку. Ми обрали комплексний підхід і дуже швидко досягли вагомих результатів. Нагорода від HR Pro Awards - це визнання наших досягнень і позитивних змін у відношенні до жінок в Україні, - сказав на церемонії Голова Правління Полтавського ГЗК Віктор Лотоус.
Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх