55 років тому Кременчуком поїхав перший тролейбус: як це було

8.11.2021, 11:26 Переглядів: 3 587

 

Рухався він за маршрутом «Річковий вокзал – Електростанція»

6 листопада 1966 року у нашому місті у рейс поїхав перший тролейбус.

Міський голова Віталій Малецький написав на своїй сторінці у фейсбуці:

У листопаді 1966 року у Кременчуці була запущена перша тролейбусна лінія, на якій перевозили пасажирів від річкового вокзалу до електростанції. Сьогодні у Кременчуці діє вже два десятки маршрутів. Ми повністю оновили тролейбусний парк, запустили кілька автономних маршрутів, у тому числі на правий берег та в Потоки, відновили власну школу підготовки водіїв та забезпечили їх достойною зарплатою.

Кременчужанин Дмитро Бречко, який зараз працює водієм тролейбуса, на фейсбуці поділився спогадами своєї матері про той день, коли у місті запрацювала тролейбусна лінія:

Мешканці міста сприйняли цей факт як щось неймовірне та непересічне і воліли знайти момент для прогулянки на тролейбусі. Вартість проїзду із перерахунку радянського карбованця 60-70-х відносно сучасної української валюти – 4 грн.

Зі спогадів моєї мами, в ці дні вони із сестрою спеціально прибули на вулицю Першотравневу (район сучасної зупинки «Вулиця Академіка Маслова»), сіли на тролейбус і здійснили прогулянку до кінцевої зупинки «Електростанція», а згодом повернулися до початкової точки.

Для дітей це було неабиякою розвагою, щоправда, в салонах тролейбусів (на той час це були моделі «Київ-4») не було опалення, а на вулиці приморозило, тому на шибах був іній, який доводилося розтоплювати теплим подихом, утворюючи округлі отвори і спозирати на місто під гуркіт компресора.

*Дизайн листівок розробив Анатолій Новарчук

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх