В Україні пройде третя фаза випробувань нових вакцин від COVID-19

28.10.2021, 11:01 Переглядів: 4 386 Коментарів: 3

 

В дослідженні прийматимуть участь лише повнолітні громадяни

Міністерство охорони здоров'я повідомило 27 жовтня про проведення в Україні третьої фази клінічних випробувань двох вакцин проти COVID-19, інформує Obozrevatel. До неї залучатимуть повнолітніх громадян.

Запит на дослідження подала фармацевтична компанія Sanofi зі штаб квартирою у Парижі, Франція. Про це йдеться у наказі міністерства за підписом очільника відомства Віктора Ляшка.

Йдеться про випробування ад’ювантних препаратів проти COVID-19 на основі рекомбінантної технології (за такою технологію виготовляють, приміром, вакцину AstraZeneca). Вони ще не мають назв.

За даними міністерства, в Україні проводитимуть модифіковане подвійне сліпе дослідження моновалентної і бівалентної вакцин. Вони призначені для захисту від коронавірусу дорослих осіб віком 18 років і старших.

Проходитиме дослідження у кількох медцентрах Києва та Вінниці:

Що відомо про нові COVID-вакцини

Розробником препаратів є Sanofi та GlaxoSmithKline – транснаціональна медична, фармацевтична, мікробіологічна компанія зі штаб-квартирою у британському Брентфорді.

Вакцини-кандидати розробили на основі технології рекомбінантних білків, яку Sanofi використовує у виготовленні сезонної вакцини проти грипу, а також із залученням ад’ювантної технологію, винайденої компанією GSK.

З документів про це у мережі відомо, що доклінічні дослідження показали обнадійливі результати щодо безпечності майбутніх препаратів та їхньої здатності формувати імунну відповідь.

У І та ІІ фазі клінічних випробувань вакцин узяли участь сотні осіб. Отримавши позитивні результати на цих етапах, Sanofi мала перейти до III фази досліджень вже наприкінці 2020 року.

Обидві компанії нарощували виробництво антигенів та ад’ювантів, ставлячи собі за мету виготовити до мільярда доз у 2021 році.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

1 457
28 жовтня 2021 11:28

скажите сколько платят-куча желающих будетsmile


16 4
1 656
28 жовтня 2021 13:55

Цитата: antikola

скажите сколько платят-куча желающих будетsmile

главное чтобы на похорона хватило.


14 3
0
28 жовтня 2021 15:19

И кто оказался в числе тех смельчаков, кто подставил себя под очередное испытание? scream Ну, конечно, нам будут рассказывать басни про "обнадійливі результати щодо безпечності майбутніх препаратів". Не упустят возможность сделать свои миллионы на этом! Разве их интересует наше здоровье?
Одним словом, конец этого ковидного дурдома нам не светит в ближайшем будущем.rage


20 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх