У тестовому режимі в Україні запрацював реєстр педофілів

28.10.2021, 14:04 Переглядів: 1 836

 

У реєстрі знаходиться дані про 171 особу

В Україні в тестовому режимі запустили й почали наповнювати реєстр педофілів. Про це повідомляється на сайті Міністерства юстиції.

Станом на 26 жовтня в реєстрі вже містяться дані про 171 особу, яка була притягнута до відповідальності та відбуває покарання за сексуальні злочини проти неповнолітніх.

Наповнює реєстр Мін’юст разом з органами прокуратури й суду, «вивчаючи особові справи засуджених за аналогічні злочини, щоб навіть після відбуття покарання інформація про них зберігалася в цій базі даних».

За словами заступниці міністра юстиції Олени Висоцької, під час створення та запуску реєстру вивчався досвід інших держав – США, Канади, більшості європейських країн, зокрема Норвегії, де функціонує одна з найкращих «в’язничних систем».

- Природою цього реєстру є те, щоб убезпечити, наприклад, навчальні заклади, або лікувальні заклади, або інших людей, які працюють з групами дитячих колективів, від того, щоб узяти таку людину на роботу, – зазначила Висоцька.

Вона додала, що в реєстру є також інші призначення: «Вони стосуються всієї правоохоронної системи. Доступ до таких реєстрів матимуть усі наші правоохоронці. Тому реєстр важливий, хоч і складний у наповненні».

Нагадаємо, що 19 грудня 2019 року Верховна Рада підтримала створення Єдиного реєстру педофілів. Перед другим читанням парламенті відмовилися від норм про хімічну кастрацію за зґвалтування та розбещення неповнолітніх. Згодом документ підписав президент.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх