У музеї Кременчука останні дні діє мандрівна виставка про війну на Донбасі

28.10.2021, 13:31 Переглядів: 2 940 Коментарів: 7

 

Містяни можуть ознайомитися з історіями внутрішньо переміщених осіб

У Кременчуцькому краєзнавчому музеї протягом місяця тривала мандрівна виставка про російсько-українську війну. Якщо ви ще не завітали до музею у вас ще є час до 29 жовтня.

Виставка «На зламі» про порушення прав цивільного населення під час російсько-української війни у Донецькій та Луганські областях.

Організації-учасники правозахисної коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі» опитали сотні осіб, які зазнали порушень прав людини. Перед глядачами на 14 стендах постають історії про те, наскільки болючими є ці події у житті суспільства та окремих людей

«На Зламі» демонструє особисті переживання постраждалих про страх перед війною, злам звичного життя та незаконні ув'язнення на непідконтрольній території України, звертає увагу глядачів на проблеми адаптації внутрішньо переміщених осіб.

 

Виставка поєднує особисті історії свідків та постраждалих з інфографікою та статистичними доказами, які показують наскільки глибокі зміни відбулись в структурі суспільства після початку збройного конфлікту.

- Ми їхали і бачили, як Вася скручує пальто і пакує чоботи. Ну і вони кажуть: «Ти що, ненормальний, навіщо тобі чоботи? Ми через три дні повернемося ». Я додав: «Візьміть подушки, ковдри, раптом в поході будемо - зі спогадів свідків.

- Мой родной брат первый меня «похоронил». Он позвонил отцу и сказал, что я укроп, предатель, что меня расстреляли. Также позвонил моему сыну на 9-й день после моего похищения и спросил: «Где документы от фирмы?» Сейчас эта падаль прячется в Луганске... Мой родной брат сделал свой выбор. А также все, кто себя не реализовал, - Григорій, 55 років.

- Коли я зайшла до вчительської, ніхто мені ані слова, ані півслова не сказав. Я стояла в коридорі. Усі проходили повз мене, як повз порожнє місце. Ніхто ані слова. Не підійшов, не запитав. Чи то такі перелякані були? Я й подумала: “Оце мені ціна”, - 65-річна Олена, про те, як повернулася до роботи після 9-денного ув'язнення в підвалі.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 7

1 178
28 жовтня 2021 13:59

До них не доходит. И не дойдет. Пока лично их не коснется. Я про местных любителей руSSкага мира.

Они сидят тут и неистово кулачком передёргивают на путена и великую расею.  "Туда" они ехать не хотят. Они хотят того говна здесь. 

Сейчас начнут по-крысинному минусовать. Считайте, сколько их тут...

 


20 8
1 457
28 жовтня 2021 15:33

Цитата: evil
Сейчас начнут по-крысинному минусовать.
зеленомойские любители...уставшие ат вайны



27 октября на аукционе Укрэнерго было проданы право импортировать в Украину электроэнергию из России на 2200 мегаватт и из Беларуси - 900 мегаватт.Как объяснить эту откровенную торговлю на крови?



где оте все борцуны и смЄтуны?


10 3
1 178
28 жовтня 2021 16:16

Цитата: antikola
Как объяснить эту откровенную торговлю на крови?

 

Кримінальний кодекс України Стаття 111. Державна зрада


5 2
0
28 жовтня 2021 20:07

Война гибридная, реверс газа виртуальный, бои за транзит вонючего рашенского газа идут со страшной  силой, торговля между странами идет, горючку от врагов и их приспешников тирана картофельного везут, опять же артисты тудой судой шмыгают. Интернет воины потерявши навигатор с адресом военкомата, попукивая в диван изобличают и метко разят недобитых ватников и совков. Сюрреализм происходящего просто запредельный. 


11 3
1 457
29 жовтня 2021 10:30

соссия прекращает поставки энергетического угля в Украину



посадить Украину на иглу электрическую....зешобло закончит хуже яныка


1 5
1 457
29 жовтня 2021 11:27

А беня с зелей продолжают возить газ с роиси, тож не бизнес на крови? Танкер об’ємом до 6 тис. м куб (до 3,3 тис. т) доставив LPG з морського порту Тамань. Це перше морське постачання «Укртатнафти» до Одеси у жовтні.


1 3
1 457
29 жовтня 2021 13:21

"Зеленский поручил разработать программу восстановления научно-исследовательского флота: Украина начала возвращаться в мировой океан"

лучше бы Украина в Крым вернулась или на Донбасс! 


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх