Самоізоляція після контакту з хворим на COVID-19 не обов'язкова: кого це стосується

24.10.2021, 10:31 Переглядів: 2 940

 

Відтепер вакциновані особи, які контактували з хворими на Соvid-19, за відсутності симптомів COVID-19 можуть не йти на самоізоляцію

У МОЗ оновили стандарти медичної допомоги пацієнтам із COVID-19, і тепер ті, хто контактували з хворим, але не мають симптомів, можуть не йти на самоізоляцію. Інформацію про це надала пресслужба Міністерства охорони здоров'я:

«Контактні особи, які отримали повний курс вакцинації, а також ті, хто перехворів на COVID-19 протягом останніх 6-ти місяців (із документальним підтвердженням), за відсутності симптомів не мають самоізолюватися. Якщо ж симптоми COVID-19 з’являються, людина має пройти обстеження на визначення антигену SARS-СоУ-2. Якщо він позитивний, то до такого пацієнта вживаються всі заходи як до такого, який має COVID-19».

Але спостереження за контактними особами встановлюється на період 14 днів від останнього контакту із підтвердженим або ймовірним випадком, незалежно від того, чи була особа вакцинована проти COVID-19, чи ні.

Щодо контактних осіб, які не отримали щеплення, вони мають пройти тестування на 5-7 день після контакту та перебувати на самоізоляції навіть якщо не мають симптомів COVID-19. Припинити самоізоляцію можна лише при отриманні негативного результату тесту.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх