Уже в понеділок кременчуцьких підприємців «ощасливлять» новими тарифами на опалення

23.10.2021, 17:42 Переглядів: 5 469 Коментарів: 6

 

Слухання формально відбулися – і проєкти рішень про нові тарифи на тепло винесуть на виконком

Сьогодні, 23 жовтня, обидва теплопостачальні підприємства Кременчука – КП «Теплоенерго» та ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ» провели слухання в онлайн-режимі на щодо проєктів нових тарифів. У інформуванні «Теплоенерго» у додатку ZOOM взяло участь 7 учасників включно зі ЗМІ та представниками виконкому. Серед них 2 споживача, один з яких задав запитання.

У слуханнях КремТЕЦ – ще менше, 5 учасників, споживачів не було – і запитань від них теж не було. Обидва підприємства були представлені як один учасник – але кількома особами.

Доповідачі представили проєкти нових тарифів, пояснили, що головна причина змін – зростання ціни на газ. Та підкреслили, що, попри все, відповідно до Меморандуму між урядом, «Нафтогазом» та Асоціацією міст України тариф для населення не зросте – у платіжках він залишиться на рівні минулорічного сезону. При цьому свої витрати теплопостачальники перекладуть на бюджет.

Як уже сказано – споживачі інтересу до слухань не виявили. Хоча платити бізнесу за новими тарифами уже зовсім скоро: як повідомив під час слухань на КремТЕЦ керівник управління економіки виконкому Микола Здойма, проєкти рішень про нові тарифи планується затвердити на засіданні виконкому, яке відбудеться  у понеділок (25 жовтня), об 11.00.

Зауважимо, що проєкти рішень виносяться з порушенням Закону України «Про доступ до публічної інформації» - не дотримано 10-денний термін оприлюднення.

Тарифи «Теплоенерго» та КремТЕЦ для бізнесу: звідки глобальна різниця?


Для релігійних, бюджетних організацій та «інших споживачів» (а це бізнес та підприємці) тарифи значно зростуть. При цьому для «інших споживачів» зростуть по-різному та дуже різнитимуться:

  • 5424,95 грн коштуватиме 1 Гкал у КП «Теплоенерго», зростання на 208,7% (нині 1757,45 грн);
  • 3765,41 грн коштуватиме 1 Гкал у ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ», зростання на 112,3%  (нині 1773,25 грн).

Відтак, тримати теплий магазинчик у Крюкові буде набагато дорожче, ніж у центрі.

Звідки така різниця в тарифах теплопостачальних підприємств? Під час слухань на КП «Теплоенерго» нам відповіли, що, мовляв, порівнювати недоцільно, бо це «різна технологія виробництва».

Керівник управління економіки виконкому Микола Здойма у телефонній розмові додав, що у тарифах КП «Теплоенерго» врахована вже нова ціна газу для виробництва тепла для інших споживачів – на рівні 20 641,5 грн за 1000 куб м; натомість КремТЕЦ заклала у тариф на виробництво (а його затверджує НКРЕКП) ще попередню ціну – 12 186,31 грн. (Дані КремТЕЦ у таблиці)

 


Підприємство вже подало до Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг нові розрахунки. І має намір відкоригувати тарифи повторно у листопаді (після затвердження тарифу на виробництво з боку НКЕРКП) – це повідомив в.о. директора КремТЕЦ Олег Вертепний, відповідаючи під час відеоконференції, відповідаючи на запитання «Телеграфа». Отже, теплові КремТЕЦ принаймні ще раз полетять вгору.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 6

1 177
25 жовтня 2021 09:42

взяло участь 7 учасників включно зі ЗМІ та представниками виконкому. Серед них 2 споживача, один з яких задав запитання. У слуханнях КремТЕЦ – ще менше, 5 учасників, споживачів не було – і запитань від них теж не було. 

Какие еще могут быть вопросы? Та поднимайте. Чи не деньги. Могли бы и не спрашивать. Нам все равно. Как только пришел Великий Зе, так сразу и закончилась Эпоха Бедности. Денег полно. Можем себе позволить платить.

Тем более, что кожен з нас президент. І ми робимо це разом. Це наше із Зілєнскім рішення. Не мішайте нам разом з Зілєнскім  дружньо наповнювати коломойсько-квартальну скарбничку. 


5 4
1 457
25 жовтня 2021 10:09

жаль нельзя видео тут вставить

2 дек. 2019 г. — «Также нашли интересное решение, которое позволит следующей зимой уменьшить тарифы на тепло почти на половину"

 есть у меня знакомый,топил за шмарклю, имел долги по квартире ( говорил не буду барыге платить), жаловался на тарифы, сейчас молча долги выплачивает, сопит в две дырки и не жалуется на тарифы-нужно подымать еще, я считаю!


6 3
0
25 жовтня 2021 12:22

Хотелось бы ошибаться, но многие магазинчики, кафешки не переживут эту зиму..недавно была в центре, решила заглянуть в несколько магазинов, подошла, а там закрыто- табличка Оренда. Грусно, товарищи.


5 1
1 457
25 жовтня 2021 12:51

Продолжаем рубрику- "хоть посмеемся". Итак смеемся дальше. Жаль видео не вставить.

Слуга народа" Николай Тищенко не заметил повышения цен на продукты и озвучил цену продуктов, которые он обычно покупает на Бессарабском рынке в центре Киева.По словам нардепа, на Бессарабском рынке, который считается одним из самых дорогих рынков Киева, он покупал гречку по 12 и 28 гривен за килограмм. Там же, по его словам, можно купить сало по 50 гривен за один килограмм и говядину - за 50-70 гривен.

5 1
1 457
25 жовтня 2021 14:20

Из-за аномально высоких цен на газ в течение последних двух месяцев производство азотных удобрений в ЕС упало на 40%. А в случае отмены эмбарго на поставку азотных удобрений из РФ в Украину их импорт вынудит остановиться украинских производителей.


4 0
1 457
25 жовтня 2021 18:50

Завтра утром Коломойский может получить решение суда про выемку из "Нафтогаза" 9 миллиардов кубов газа - половины всего, что у нас есть в хранилищах. А если приватовцы дожали нафтогазовцев на подписание нужных им сверок, то Беня заберёт 15 ярдов, а это почти все, что есть у Украины на зиму", - написал он.

Николов пояснил, что речь идет о старом иске "Укрнафты" к "Нафтогазу" с требование оплатить газ, который якобы использовали для нужд населения еще во времена Януковича.



Заберет и продаст Украине еще дороже...веселая зима нас ждет. Зато посмеемся на славу 73 % ....


1 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх