Кременчужани можуть обирати 30 знакових книжок часів Незалежності

13.10.2021, 16:03 Переглядів: 2 270

 

Голосування триває до 15 жовтня

15 жовтня – закінчується онлайн голосування на сайті проєкту «30 знакових книжок нашої Незалежності». Кожен українець зможе взяти участь у формуванні визначного списку до 15 жовтня цього року. Для цього потрібно обрати одну чи одразу 30 книжок зі 100 запропонованих на сайті. Книжки, які отримають найбільшу кількість голосів, сформують ТОП-30. Проголосувати можна за посиланням.

- 30 знакових книжок нашої Незалежності» дозволить зібрати ті історії, що фактично і є віддзеркаленням нашої незалежності. Це люди, події та переломні моменти, які мали безпосередній вплив на боротьбу за свободу і гучно заявили про Україну світові, ? зауважив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Довгий список ТОП-100 знакових книжок було сформовано ще влітку. Над ним працювало широке коло консультантів, а також група експертів: літературознавців, менеджерів літературних проєктів, письменників, перекладачів. Це книги, що викликали суспільний резонанс, висвітлювали важливі історичні періоди чи події, сприяли розумінню історії України без цензури і фальшувань, повертали забутих чи силоміць вилучених із суспільного дискурсу персоналій, сприяли створенню національної ідентичності і становленню Незалежності нашої держави.

Цей проєкт Міністерство культури та інформаційної політики та Український інститут книги започаткували з нагоди відзначення тридцятиріччя Незалежності України. Він покликаний створити унікальний перелік видань, що вплинули на формування та розвиток країни, її громадян, іміджу держави.

Теги: книги
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх