Депутат Богдан Лазоренко: «Здирницькі законодавчі ініціативи «Слуг народу» вдарять по кожному з нас!»

8.10.2021, 10:32 Переглядів: 4 997 Коментарів: 4

 

Голова фракції ПП «Європейська солідарність» у Кременчуцькій міській раді, Богдан Лазоренко, разом із помічниками долучився до просвітницької акції з розповсюдження інформаційних листівок.

Депутат особисто завітав до місцевих ринків, де працівники торгових павільйонів мали можливість ознайомитись зі змістом законодавчих ініціатив наших парламентарів, що неминуче вдарять по представниках малого та середнього бізнесу. 

Вся правда про так зване «добровільне декларування»

Закон України №1539-IX від 15.06.2021 р. вже підписав президент Володимир Зеленський нібито для стимулювання «детінізації доходів шляхом добровільного декларування». Насправді цей документ радше спрямований на те, щоб банально залізти в кишені пересічним українцям і таким чином наповнити бюджет, прикриваючи свою провальну економічну політику. 

Якщо ви маєте: 

  • будь які активи вартістю 400 тис. грн і більше;
  • квартиру або квартири загальною площею 120 кв.м;
  • житловий будинок або житлові будинки загальною площею 240 кв.м;
  • нежитлові будинки загальною площею 60 кв. м;
  • один автомобіль;

то ви муситимете «добровільно» подати спеціальну декларацію і заплатити за це гроші - одноразовий збір. Саме це передбачає прийнятий «Слугами народу» і підписаний Зеленським закон. Разом з тим, обов’язково потрібно додавати документи, що підтверджують вартість об’єктів декларування. Що ж стосується готівки, то її просто так задекларувати не можна. Потрібно звертатися до банку для відкриття спеціального рахунку. Після зарахування коштів на спеціальний рахунок банк має встановити джерела їхнього походження. Податківці, своєю чергою, протягом року з дня подання декларації можуть провести документальну позапланову невиїзну перевірку та нарахувати грошові забов’язання за ставкою 18% у разі встановлення недостовірних даних. «Добровільне декларування» не омине і заробітчан, які за кордоном тяжкою працею заробляють на будівництво будинку, придбання квартири або заснування бізнесу в Україні. Причому платити 5% доведеться від ринкової вартості житлової чи виробничої площі або ж автівки. Наші колеги з парламенту наразі оскаржують цей закон у суді.

 

Проєкт Закону 5600, або Податкове рабство для громадян 

Зараз «Слуги народу» збираються остаточно ухвалити скандальний законопроєкт, яким додатково стягнути 50 млрд грн. до бюджету. Якщо ви володієте земельною ділянкою, то незалежно від того, обробляєте ви її чи ні і наскільки вдалим був урожай - готуйтеся сплатити близько 1400 грн за 1 га. Навіть якщо у вас лише 50 соток, але ви продаєте на ринку якийсь товар - ви будете забов’язані сплатити податок. Виходячи з аналізу даного законопроєкту, можна зробити висновок, що квартири подорожчають щонайменше на 20%.

Подорожчають послуги мобільного зв’язку. Що ж стосується представників бізнесу, то в разі якщо ви маєте податковий борг, податкова служба зможе списувати кошти з рахунків без вашої згоди і рішення суду. Вже за рішенням суду вас можуть не випустити за кордон до повного погашення податкового боргу. Збільшиться кількість позапланових перевірок: якщо працівники податкової запідозрять вас у порушеннях при веденні господарської діяльності. Якщо податківці вже прийшли до вас із перевіркою і знайшли, за що штрафувати, - ваше майно може бути віддане у податкову заставу. Повертаються схеми топ-корупції на ПДВ, його відшкодовуватимуть знову в ручному режимі, тобто лише «своїм». Загалом Проєкт Закону 5600 передбачає лише посилення податкового зашморгу для громадян та малого і середнього бізнесу. Прийняття даного закону загрожує не лише вдарити по кишенях пересічних українців, а й небезпечне для інвестиційного клімату України.

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

4 363
1
8 жовтня 2021 12:50

красиво зеленые заробитчан прокинули....те вкалывали , потеряли стаж, пенсию, на горбу привезли деньги в страну, а их и тут ограбилиsmile, зато ж не барыга. Я рад за голосовавших в 19 по приколу и лишбы не петявасяколя.....їжте, 



где смєтуни?

"За#бало", - активисты анонсировали автопробег к Зеленскому в Конча-Заспу 10 октября

11 5
680
8 жовтня 2021 12:50

Его партия этот вопрос должна решать там, на месте, в Киеве, а не здесь в Кременчуге, здесь пусть решает вопросы местного характера, горячая вода, экология, разворовывание буджета Кременчуга Малецким, "незаконні забудови річки Дніпро" и так далее...


14 0
4 363
1
8 жовтня 2021 12:51

януковичу икнулось


7 0
4 363
1
11 жовтня 2021 09:17

в начале своего срока Владимир Зеленский уверял, что не будет пользоваться госдачами, в отличие от предыдущих украинских президентов. Он заявлял, что не видит никакого смысла в таких дачах, поэтому из них следует сделать лагеря для отдыха детей или проводить там экскурсии. 

Однако в июле 2020 года  Зеленский переехал в дом в Конча-Заспе. При этом, к переезду имение отремонтировали за государственный счет.


2 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх