Шаповалов та Мовчан проголосували за відставку спікера Верховної Ради Разумкова

7.10.2021, 11:59 Переглядів: 4 947 Коментарів: 3

Рішення підтримали з першого разу

Сьогодні, 7 жовтня, депутати Верховної Ради підтримали відставку спікера Дмитра Разумкова. «За» зняття Разумкова з посади проголосували 284 народних депутатів. Кременчуцькі депутати також підтримали рішення про відставку спікера Дмитра Разумкова. Юрій Шаповалов та Олексій Мовчан проголосували - за. 

Засідання парламенту під час розгляду питання про відставку вів голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики та депутат від «Слуги народу» Данило Гетманцев.

 

Що далі?
Як повідомляє Суспільне, після відставки Разумкова, нардепи визначатимуться з кандидатурами на посади спікера та першого віцеспікера. Як повідомила заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук, на ці посади розглядаються Руслан Стефанчук і Олександр Корнієнко відповідно. За словами нардепки від «Слуги народу» Роксолани Підласи, на посаду першого віцеспікера розглядаються кандидатури нардепів Андрія Мотовиловця та Олени Шуляк.

 

Що передувало відставці

Суперечка Разумкова з фракцією виникла навколо законопроєкту № 5599 «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)». Спікер відправив документ до Венеціанської комісії і його взяли в роботу, попри те, що «слуги народу» були проти такого рішення. Конфлікти між спікером і монобільшістю продовжилися на засіданні Погоджувальної ради 20 вересня. Зокрема, порядок денний Ради на 21-24 вересня 2021 року, у який не було включено законопроєкт про олігархів, не підтримала жодна фракція Ради.

30 вересня представники фракції «Слуга народу» запросили підписний лист з вимогою відставки голови Верховної ради Дмитра Разумкова. Окреме звернення за підписними листами за власною ініціативою подав голова фракції монобільшості Давид Арахамія.

4 жовтня Верховна рада ініціювала процедуру відставки голови парламенту Дмитра Разумкова.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

417
7 жовтня 2021 12:02

Жабо-гадючні новини.


11 3
0
7 жовтня 2021 20:22

А що, можлива ситуація, коли племінник голосує якось інакше?


4 0
254
7 жовтня 2021 22:31

Прям чувствую завтра покращення життя - завтра стане, всё ради людей делается молодцы. Так усердно работают, не то что мы руками


7 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх