Сходинка у футбольній кар’єрі: у Кременчуці пройшов турнір серед дитячих команд на призи КЗТВ

27.09.2021, 11:33 Переглядів: 2 943

 

Боротьба у ювілейному 10-му турнірі була запеклою, чемпіоном стала команда «Нафтохімік» з Молодіжного у серії післяматчевих пенальті

Ювілейні змагання

Запекла та напружена боротьба, шалені емоції вболівальників та хвилююча церемонія нагородження – так пройшов 25 вересня 10-й ювілейний турнір з міні-футболу серед дитячих команд Кременчука на призи Кременчуцького заводу технічного вуглецю. Змагання були присвячені Дню міста та Дню його визволення від нацистських загарбників. Матчі за участю чотирьох команд відбулися на малому полі стадіону «Нафтохімік». Грали діти у віці 9-10 років (2009-2010 років народження). Того дня організатори та учасники найбільше хвилювалися через погоду – але вона не підвела і дала провести дитячий турнір, який уже став традиційним, бо проводиться із 2010 року. Щоправда, минулого року змагання не відбулися – на заваді став жорсткий карантин, тож нинішній турнір став 10-м ювілейним. Йому передували відбіркові змагання з футболу серед школярів 9-10 років у різних мікрорайонах міста – від центру і до околиць.

Як розповів Олександр Чернилін, організатор відбіркових матчів, інструктор-методист КМ ДЮСШ імені Кисельова, такі змагання проводяться щороку. І чотири команди-учасниці сформовані з найкращих гравців.

Цього року на фінальний турнір потрапили чотири команди:

  • команда «КМ ДЮСШ імені Кисельова» (центральна частина міста);
  • команда «Нафтохімік» (Молодіжний);
  • команда «Кремінь» (нагірна частина міста);
  • команда «Ягуар» (згуртувала дітей з околиць міста).

Старт турніру – і напружена боротьба

Змагання відкрив директор ПрАТ «Кременчуцький завод технічного вуглецю», депутат Кременчуцької міської ради Вячеслав Яворський.

- Бажаю, щоб сьогоднішня гра принесла задоволення і учасникам, і вболівальникам, була цікавою, видовищною та приємною, щоб продемонструвала чудову фізичну підготовку наших юних спортсменів, - сказав він перед турніром.

Від імені колективу та профспілки заводу він пообіцяв і далі підтримувати дитячий спорт та організовувати щорічний футбольний турнір, де наймолодші учасники мають можливість проявити себе.

Відбулося жеребкування - і ювілейний турнір розпочався. За його результатами спочатку по дві команди грали за вихід у фінал – тут на полі в першій грі зустрілися «КМ ДЮСШ імені Кисельова» та «Нафтохімік». Було видно, що обидві команди добре підготовлені та налаштовані перемагати, але атаки «Нафтохіміка» виявилися результативнішими, і в підсумку він отримав перемогу з рахунком 2:1.  

Потім на поле вийшли команди «Ягуар» та «Кремінь». Гравці виявили волю до перемоги. Навіть падаючи, забиваючи коліна, юні футболісти піднімалися та продовжували гру. Переміг «Кремінь» з рахунком 2:1.

Матч за третє місце зіграли між собою  команди «КМ ДЮСШ імені Кисельова» та «Ягуар». Команда спортшколи, яка носить ім’я олімпійського чемпіона, здобула впевнену перемогу з рахунком 4:1. Хоча «Ягуар» не втомлювався атакувати та намагався пробити ворота суперника – але їх надійно захищав Михайло Крамаренко, якого згодом визнали кращим воротарем турніру.

 

Фінал – і вибух емоцій вболівальників

 

І от нарешті фінал, де зустрілися дуже сильні суперники – «Нафтохімік» та «Кремінь». Неповторну атмосферу цієї гри створили не лише юні футболісти, але й їхні азартні вболівальники.

Батьки гравців «Нафтохіміка» підготувалися у кращих традиціях футбольних матчів: у хід пішли дудки, хлопавки, запальні вигуки, щоб тримати у тонусі футболістів. Батьки їхніх суперників намагалися не відставати – і в цій атмосфері шаленої підтримки гравці кинули всі сили на перемогу.

 

Запекла боротьба за м’яч, потужні атаки, доволі сильні (як для дитячих команд) удари – таку гру продемонстрували фіналісти. Усе ж найчастіше м’яч опинявся біля воріт «Кременя», були напружені моменти - воротар команди двічі буквально «дістав» м’яч з воріт. Підсумок обох таймів – нічия з нульовим рахунком. І вже в серії післяматчевих пенальті переміг «Нафтохімік» з рахунком 2:0.

 

Вболівальники буквально «вибухнули» від щастя. Тетяна Яковенко, Юлія Пащенко та Володимир Филипенко (батьки гравців «Нафтохіміка») поділилися з нами емоціями:

- Ми дуже задоволені, просто «бомба»! Ми виграли в «Кременя» - завжди хотіли! Дякуємо організаторам цього турніру. У нас море емоцій! І головне – це емоції наших дітей. Ми завжди прагнемо перемоги. Окрема подяка заводу НПЗ за підтримку та допомогу нашій команді і заводу КЗТВ – за чудову організацію цього турніру!

 

   

Нагороди отримали всі

І ось нарешті – хвилюючі миттєвості нагородження. Ось які місця здобули команди:

  • 1 місце – команда «Нафтохімік»;
  • 2 місце – команда «Кремінь»;
  • 3 місце – команда «КМ ДЮСШ імені Кисельова»;
  • 4 місце – команда «Ягуар».

У дитячому турнірі не може бути переможених, вважають його організатори. Усі команди (за 2, 3 та 4 місце) нагородили кубками, м’ячами та манишками. Нагороди вручив директор КЗТВ, депутат Кременчуцької міської ради Вячеслав Яворський. А володар «золота» турніру – команда «Нафтохімік» - крім м’ячів та кубку, отримала спортивну форму на всю команду.

Нагороди отримали й найкращі гравці турніру:

  • Михайло Крамаренко (КМ ДЮСШ імені Кисельова) – кращий воротар турніру;
  • Ярослав Михайлик («Ягуар») – кращий захисник;
  • Артем Котьо («Кремінь») – кращий гравець турніру.

 

- Дуже сподобався турнір! Суперники були сильні, але я тримав ворота. Футболом займаюся три роки. Хочу стати професійним воротарем! – поділився з нами своїми враженнями та мрією Михайло Крамаренко.

До речі, «крутим воротарем» мріє стати принаймні ще один гравець турніру – Назар  з команди «Нафтохімік». Тож, можливо, два воротаря колись зустрінуться у професійній грі?

 

«Як і в футболі, важливо, щоб на підприємстві була команда»

  

- Чому цей дитячий турнір важливий для КЗТВ? – запитали ми Вячеслава Яворського, який спостерігав за грою юних футболістів.

- Позиціонуючи себе як соціально відповідальне підприємство ми вважаємо за необхідне проводити такий турнір, зосередити дітей на спорті для того, щоб вони росли здоровими, фізично розвиненими. Можливо, коди виростуть, вони прийдуть працювати на наше підприємство – а нам потрібні здорові працівники, - посміхається директор КЗТВ. - І я не скажу, що ми зосередилися лише на футболі. Допомагаємо й гімнастам, і волейболістам. Я за те, щоб підтримувати дитячий спорт! Нам потрібна здорова нація.

Вячеслав Яворський розповів, що ідея проведення футбольного турніру для дітей свого часу виникла у голови Наглядової ради КЗТВ Мирослава Балдіса. Він – палкий прихильник футболу.

- Футбол – масовий вид спорту, він гуртує людей. Так само, як і в футболі, важливо, щоб на підприємстві була команда. І цей вид спорту прищеплює відчуття ліктя, партнера, командної роботи, - підкреслив директор КЗТВ.

До речі, на День хіміка на підприємстві існує ще одна традиція – відзначати свято футбольним матчем на базі відпочинку КЗТВ: формується команда з працівників заводу, і на змагання викликають команду Нацгвардії. Тож, можливо, нинішні 9-10 річні футболісти колись продовжуватимуть спортивні традиції підприємства.

Автор: На правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх