«Інвестняню» отримало підприємство на Полтавщині

26.09.2021, 08:37 Переглядів: 1 527

 

Підписали відповідні меморандуми про співпрацю

Глобинський переробний завод, що входить до холдингу «Астарта-Київ», розпочинає будівництво нової технологічної лінії. На ній вироблятимуть соєвий протеїновий концентрат, який використовують як кормову добавку для тварин. Про це повідомляє пресслужба Полтавської ОДА.

Це – перший такий завод в Україні та перший інвестиційний проєкт на Полтавщині, який будуть реалізовувати за підтримки «інвестнянь» – ініціативи Президента України Володимира Зеленського.

23 вересня голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов, виконавчий директор UkraineInvest, керівник ТОВ «Глобинський переробний завод» Ігор Лумпієв підписали відповідні меморандуми про співпрацю.  

- Відповідні меморандуми укладені між підприємством, Полтавською ОДА та UkraineInvest – державним офісом, який супроводжуватиме цей проєкт, щоб інвестор міг отримати належний супровід та можливі пільги, – зауважив Олег Синєгубов. – При облдержадміністрації буде створено міжвідомчу комісію, яка також сприятиме реалізації цього проєкту. Плани дуже амбітні: обсяг інвестицій – близько 50 млн доларів, реалзіація упродовж двох років. Для області це створення лонад 80-100 нових робочих місць, надходження податків до місцевого та державного бюджетів.

За словами директора Глобинського переробного заводу Ігоря Лумпієва, нині в Україні подібних технологічних ліній немає. 

- Ідея нашого виробництва – глибока переробка сої. Аналогів цій технологічній лінії в Україні немає. Наша буде першою, а в Європі –  четвертою. На техлінії буде створено понад 100 робочих місць. Співробітників плануємо набирати з Глобинської громади та найближчих районів. Зарплати будуть ринкові.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх