109 років у Кременчуці відбувся перший футбольний матч

26.09.2021, 13:23 Переглядів: 1 808

 Матч про який залишилася письмова згадка

109 років тому у Кременчуці відбувся перший футбольний матч, про який залишилась офіційна згадка. 29 вересня 1912 року кременчуцька газета повідомила про перший офіційний футбольний матч у місті. Матч відбувся 26 вересня між командою місцевого реального училища і командою залізнично-дорожнього технічного училища. Завершився матч із рахунком 1:1 після двох  «хавтаймов».

Давайте разом згадаємо, як відзначили сторіччя футболу у Кременчуці. 

- 26 вересня, рівно через сто років на «Кремінь-арені» відбувся матч між збірною Льотного коледжу (один корпус якого – це колишнє реальне училище) та командою технікуму залізничного транспорту. Саме так було відсвятковане сторіччя футболу в нашому місті.

Хоча майстерності гравцям обох команд і бракувало, але бажання боротися за перемогу було хоч відбавляй. Близько 500 уболівальників з боку кожної команди палко підтримували своїх улюбленців та гнали їх уперед, на ворота суперника. Проте протягом двох таймів по 30 хвилин забити бодай один гол не вдалося жодній з команд. У підсумку бойова та «суха» нічия 0:0.

По завершенні гри команди були нагороджені тортами від фірми «Лукас» у вигляді футбольних м’ячів, а також пам’ятними кубками від міської федерації футболу, - йдеться на сайті МФК Кремінь. 

Чи будуть у Кременчуці наступного року відзначати ювілейну дату з дня першої згадки про футбольний матч у нашому місті - покаже лише час. 

Як у 2012 році відзначили 100-річчя пропонуємо переглянути у світлинах. 

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх