Виплати по догляду за інвалідами в місті затримують – але обіцяють погасити заборгованість

18.06.2021, 14:31 Переглядів: 1 615 Коментарів: 2

 

Цього тижня на ці виплати направили 400 тисяч з міського бюджету

Під час засідання виконкому 18 червня «ТелеграфЪ» запитав у мера Кременчука Віталія Малецького, яка ситуація в місті з погашенням заборгованості по виплатам соціальної допомоги. Зокрема, коли планують виділити кошти на допомогу людям, які доглядають за особами з інвалідністю.

Мер розповів, що з цими виплатами ситуація склалася доволі непроста. Адже раніше ця соціальна функція була державною, а в 2021 році її переклали на місцеві бюджети. Одночасно Верховна Рада України вирішила збільшити матдопомогу у 10 разів – з 200 гривень до 2500 в окремих випадках. І якщо раніше мало хто взагалі претендував на ці кошти, то тепер люди почали активніше оформлювати матеріальну допомогу.

- Ми звернулися в Міністерство соціальної політики, щоб це знову фінансували з державного бюджету, проте наразі відповіді немає, - зазначив мер.

За словами Віталія Малецького, на ці виплати потрібно знайти близько 5,5 мільйонів гривень протягом року. Заборгованість фіксується, все оформлюється належним чином – і однозначно кошти людям виплатять.

Так, протягом останнього тижня на погашення саме цієї заборгованості місто виділило 400 000 гривень, а протягом року – 1,5 мільйони.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

1 457
18 червня 2021 14:35

а зарплатню медичним працівникам не затримують? та відпускні, коли працівник 2 неділі у відпустці, а ні повної зарплатні з 5 червня, ні відпускних...шо пан Середа до дня медробітників розповість? шо зеледент підписав мінімалку лікарям по 20 т, але з нового року?


1 7
1 457
18 червня 2021 19:45

Минусовщики по инерции минусуют, даже не понимая о чем речь идет.


2 4

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх