Розбили скарбничку: куди подіти «четвертаки»

24.05.2021, 09:29 Переглядів: 8 459 Коментарів: 1

 

Як ТелеграфЪ міняв дріб'язок

Восени, коли україною тільки-но прошуміла новина про виведення з обігу 25-копійчаних монет всі, напевно, намагалися позбутися цього дріб'язку. ТелеграфЪ же потрапив до числа тих, у кого й досі в скарбничці він був.

За офіційними даними, монети номіналом 25 копійок офіційно вилучені з обігу з 1 жовтня 2020 року. Це означає, що українці не можуть більше їх використовувати під час розрахунків готівкою.

А от у банках монети мають міняти ще впродовж 3-х років у Національному банку та уповноважених банках АТ «Ощадбанк», АТ КБ «Приватбанк», АТ «Райффайзен Банк Аваль», АТ «ПУМБ». Тобто до 30 вересня 2023 року включно. ТелеграфЪ перевірив чи дійсно це так.

У Райффайзен Банку Аваль монети міняти у касі відмовилися, пославшись на те, що у відділенні немає спеціальної машинки для підрахунку дріб'язку. В Приватбанку монети обміняти можна лише клієнтам банку, а от у Ощадбанку дійсно поміняти дріб'язок може кожен.

Як розповіли журналістам співробітники банку, кременчужани раніше здавали дріб'язок просто масово, а тепер такі обміни відбуваються значно рідше.

«Наразі ми продовжуємо міняти гроші. Офіційно робитимемо це до 2023 року. Думаю, що до цього часу 25-копійчані монети повністю вийдуть з обігу», - говорить співробітниця банку.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 658
24 травня 2021 15:26

Не меняйте 25,это универсальная шайба,осталось ток просверлить нужное отверствие.Купить такую шайбу будет в 3 раза дороже.


20 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх