«Батько брав на тренування «Кременя»: історія родини лікарів-масажистів Степаненків

15.04.2021, 14:31 Переглядів: 3 222

 

Про специфіку роботи з футболістами та нові сторінки в історії «Кременя». На фото праворуч Віталій Степаненко, по центру Олександр Самара, ліворуч Олексій Степаненко 

Батько та син Степаненко працюють разом у футбольному клубі «Кремінь». Лікар-масажист Віталій Степаненко був з перших днів відродження «Кременя» у 2003 році, а ось його син Олексій, після практики, долучився до «Кременя», який виступав вже у статусі приватного клубу.


 

Початок історії відродженого Кременя, початок 2000-х


Хлопці не з чуток знають якою ціною дістаються перемоги кременчуцького клубу. Вони в короткий термін допомагають підготувати спортсменів до тренування чи гри, й після допомагають усунути біль та навантаження.


За їх плечима багато історій та медичних секретів. Ми спробували привідкрити завісу роботи медичного блоку ФК «Кремінь».


24-річний Олексій Степаненко, спортивний масажист, з самого дитинства від був поруч з «Кременем».


- З татом працювати не важко. У дитинстві він мене іноді брав на тренування, які проходили тоді на стадіоні «Політехнік».


- Олексію, як ти прийшов у професію? Чи слідкував за роботою тата?


- Все вийшло випадково. Я дізнався про курси масажу у нашому медичному коледжі і вирішив спробувати. Коли почалася практична частина курсів, то мені було дуже цікаво і я зрозумів, що можливо це моє. Про роботу батька я знав, але не особливо стежив, поки не пішов на курси.


Віталій Степаненко


- Що найважче у вашій роботі?


- У «Кремені» вже три роки, одразу після отримання диплома про закінчення курсів я пішов удосконалювати свої навички в тоді ще МФК «Кремінь», де довелося перенавчатися під специфіку спортивного масажу і батько мені в цьому допоміг.


Найважчим є те, що футболістів багато і у кожного є своя проблема, яку потрібно усунути максимально швидко і якісно. Також невелика кількість вихідних та часу на відпочинок.


Олексій Степаненко


- Розкажи про специфіку своєї роботи? Чим відрізняється робота зі спортсменами від масажу звичайних людей? На чому робиш акцент при роботі: ноги, спина чи для кожного футболіста індивідуальний підхід?


- При роботі зі звичайними людьми застосовується інший темп і зусилля, як я вже говорив, все через кількість футболістів, якщо не поспішати, то мало що встигну і багато кого не промасажую.


Кожен футболіст в основному знає, що його турбує, і сам обирає що масажувати: спину або ноги. Але бувають випадки коли проблему потрібно знайти й усунути.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх