«Кременчук» не зміг порадувати вболівальників, які повернулися на трибуни

20.02.2021, 19:22 Переглядів: 2 417

 Кременчуцька команда програє й завершує смугу з набраних очок

Сьогодні, 20 лютого, хокейна команда «Кременчук» приймала вдома київський «Сокіл». Вболівальники Кременчука через 4 місяці змогли повернутися на трибуни льодової арени «Айсберг».


«Кременчук» - «Сокіл» 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Шайби: 0:1 Курбатов, 6:50; 1:1 Денискін (Яковлєв), 32:19; 1:2 Курбатов (Морозов, Павленко), 41:45; 1:3 Голубич (Німенко, більш.), 55:34;

Кременчук: Новицький (Гордюшин); Бабрусьов - Григорян, Бойових - Хрішпенц, Алексюк - Грицьких, Яковлєв - Варава; Савченко - Дубінін - Кисельов (К), Созонов - Пукс (А) - Орлов, Савицький - Гриценко (А) - Ворона, Денискін - Смирнов - Коробов.

Сокіл: Дубровський (Кубрицький); Лисенко - Голубич, Букарев - Андрейків, Сисак - Платонов, Коржилецький; Рубан - Кузьменко - Міхнов, Гильманов - Смирнов - Малєтін, Морозов - Симчук - Павленко, Ступак - Курбатов - Німенко.



Перший період команди почали на рівних, обмінюючись небезпечними моментами біля воріт Новицького і Дубровського. Але першими свої моменти змогли реалізувати гості - Курбатов кинув з-за воріт і шайба опинилася в сітці після рикошету від спини Новицького.


Зрівняти рахунок кременчужани змогли тільки на екваторі другого періоду, коли Денискін виїхав на вбивчу позицію і відправив шайбу точно у верхній кут воріт Дубровського.


У третьому періоді команди вели дуже в'язку гру з великою кількістю зупинок і вилучень - всього за матч команди отримали 20 малих штрафів на двох. І хоч команди досить багато грали в нерівних складах, але реалізувати вдалося лише одне вилучення. Голубич відзначився у воротах Новицького, подвоївши перевагу «Сокола». Ця шайба і поставила результативну точку в цьому поєдинку і подарувала перемогу «Соколу» над чинними чемпіонами.


«В третьому періоді недотерпіли через багато непотрібних вилучень»


Головний тренер ХК «Кременчук» Олександр Савицький:


 - «Проспали» перший період - і за кидками, і по перевазі. Гра у нас не виходила, мабуть не вистачало настрою. Після перерви виправили гру, і гол хороший забили, але на жаль в третьому періоді недотерпіли через багато непотрібних вилучень. Так і як тут виграєш, коли ми граємо проти сімох польових гравців суперника на льоду, і немає ніякої реакції? (дивиться фото)


 


- Чи став «Сокіл» для «Кременчука» принциповим суперником?


- У нас всі команди принципові суперники. А в першу чергу принципові суперники ми самі собі - якщо налаштовуємося, всі дружно і злагоджено граємо, то нам ніхто не страшний. Сьогодні це було, але не завжди. У нас була велика серія з 18 ігор, коли ми набирали очки, і я все одно вдячний хлопцям, що вони показали такий хокей протягом довгого часу, та й сьогодні теж, хоч і програли.


- Сьогодні у складі кременчужан не було багатьох гравців (Толстушко, Серанова, Тютченко, Александрова, Савицького, Горлушко), з чим це пов'язано?


- У нас є кадрові питання, але це не повинно позначатися на загальнокомандній грі. А у нас сьогодні деякі нападники в «кущах» просиділи.


- Наступний матч 24 лютого «Кременчук» зіграє вдома проти «Донбасу», ваші очікування?


- Налаштовуємося і готуємося за планом, щоб добре зіграти.


Головний тренер «Соколу» Олег Шафаренко:

 

- Йшла жорстка гра, можна сказати, що на межі фолу. Такі бойові матчі теж потрібні. Ми дуже задоволені, що виграли.

У нас поєдинки з «Кременчук» завжди проходять в рівній боротьбі, так як ніхто не хоче нікому поступатися. Гадаю, що ми на правильному шляху.


- Який період був найважчим для вашої команди?


- Другий. «Кременчук» дуже добре додав, а нам довелося грати в своїй зоні довгий час. Хлопці молодці, що витримали. Далі ми забили потрібні голи та перевернули гру.


- Відчувалася підтримка ваших вболівальників, які приїхали Вас підтримати?


- Так! Це хороша новина, що вболівальники повернулися на трибуни. Та ї у «Кременчука» прекрасні вболівальники. Підтримка на трибунах - це плюс для всього спорту, а також хокею. У Києві на нашу домашню гру прийдуть глядачі, а це дуже добре. Хлопці все це відчувають і бачать, що за них вболівають. Для нас це дуже приємно.


- Регулярний чемпіонат вийшов на фінішну пряму. Наскільки це відчувається?


- Ми пізно розпочали чемпіонат, тому такого відчуття втоми немає. Якби ми почали у вересні, то було б приємніше, а так ми очікували поки дограють фінал. У цей час ми постійно тренувалися. Дуже часто матчі йдуть практично один за одним – у такі моменти ти думаєш не про те, як команду потренувати, а як її відновити.


У нас дуже замало зараз захисників, ми вже три гри проводимо з п'ятьма оборонцями. Дуже хочеться, щоб відновилися всі.


- Ви скоротили відставання за очками від «Кременчука». Які подальші плани?


- Ми не дивимося в таблицю та про плей-оф ми поки не думаємо. У нас немає завдання зайняти якесь місце. Я гадаю, що і «Кременчук» перемагає «Донбас», та й ми граємо рівні матчі з усіма. «Краматорськ» впирається, а також дай Бог Херсон почне у всіх очки забирати. Мені все подобається зараз в чемпіонаті.


Форвард ХК «Кременчук» Артем Дубінін:

 

- Неприємно програвати... Зробимо висновки, і на наступну гру вийдемо і будемо намагатися виправити помилки.

Грали дві рівні команди, а після того як ми зрівняли рахунок, можна сказати що гра йшла до першої закинутої шайби. Нам десь не пощастило, а суперник забив гол.


- Чому у «Кременчука» було так багато вилучень?


- Ми викладалися, хотіли виграти кожен епізод, перемогти в матчі, мабуть із-за цього.


- Ви вже не першу зустріч проводите не в звичній трійці з Денискін і Коробовим, а з Савченко і Кисельовим. Наскільки зігралися з новими партнерами?


- У нас гарна команда, де кожен з кожним може зіграти у звені. Як тренер поставить, так і будемо виходити на лід та виконувати поставлені завдання.


Нападник «Соколу» Данило Коржилецький: 

 

- «Кременчук» - агресивна команда, з якою завжди важко грати. Сьогодні ми були готові до такої боротьби. Очікувалося, що вони будуть агресивно йти на нас, нав'язувати нам боротьбу, але ми виявилися сильнішими і ні в чому не поступалися супернику.


- За рахунок чого вдалося виграти «Соколу»?


- Ми були готові морально. У нас хлопці виходять на гру, як на останній бій, що ми і довели в останньому третьому періоді.


- Ви скоротили відставання за очками від «Кременчука». Наскільки важливо вашій команді наздогнати «містян»?


- Зараз матчі можна прирівняти до ігор в плей-оф. Нам немає різниці яке місце ми займемо, так як в півфіналі ми швидше за все будемо грати з «Кременчук». Будемо готуватися до цієї команди.


Турнірна таблиця

Команда І В ВО ВБ ПБ ПО П ЗШ ПШ О
1 Донбас 34 29 0 1 1 1 2 162 55 62
2 Кременчук 35 23 2 2 1 1 6 147 77 56
3 Сокіл 34 17 4 3 3 0 7 112 76 51
4 Краматорськ 34 15 3 4 0 3 10 101 91 45
5 Дніпро 34 12 1 1 2 2 15 116 106 32
6 Маріуполь 34 5 4 0 4 0 21 75 137 22
7 Білий Барс 34 5 0 2 0 5 22 70 162 19
8 Крижані Вовки 33 3 0 1 3 2 24 79 158 13


Наступний матч кременчуцька команда зіграє проти Донбаса. 

Фото: Ірина Василенко
Автор: Альона Душенко Фото: Ірина Василенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх